YSK seçmen kaydı sorgulama ekranı e-devlet, yerel seçimlere kısa süre kala vatandaşların yoğunlaştığı konulardan oldu. Seçmen kağıtları ne zaman dağıtılacak? Yüksek Seçim Kurulu YSK seçmen kaydı sorgulama ekranı açıldı mı? 31 Mart yerel seçimleri öncesinde bu iki sorunun cevabı merak edilip araştırılıyor. Seçmen kağıtları 4 Ocak'ta askıya çıkmıştı. Aday başvuru süreci ise geçtiğimiz hafta resmen sona erdi. Merak edilen sorular YSK tarafından seçim takviminin ilan edilmesiyle birlikte belli oldu. Peki, seçmen kağıtları ne zaman dağıtıma çıkacak? Seçmen kaydı nasıl sorgulanır? İşte merak edilip araştırılan soruların cevabı...
 31 Mart seçmen kağıtları ne zaman dağıtılacak YSK seçmen kaydı nasıl sorgulanır, nerede oy kullanacağım

Türkiye 31 Mart Pazar günü yerel yönetimlerin belirlenmesi için sandık başına gidecek. Seçim tarihinin yaklaşmasıyla birlikte "Seçmen kağıtları ne zaman dağıtılacak?" sorularının cevabı merak edilip araştırılıyor. İşte merak edilen sorunun cevabı ve YSK seçmen kaydı sorgulama ekranı...


SEÇMEN KAĞITLARI NE ZAMAN DAĞITILACAK


YSK yerel seçim takvimine göre, 29 Şubat 2024 tarihinde seçmen bilgi kağıtlarının dökümüne ve dağıtımına başlanacak.

SEÇMEN KAYDI NASIL SORGULANIR?

Vatandaşlar, askıya çıkan seçmen listelerini muhtarlıklardan veya YSK’nın internet adresinden kontrol edebilir. Seçmenler YSK'nin "www.ysk.gov.tr" adresinden bina esasına göre düzenlenen seçmen kayıtlarının sorgulanmasını da yapabilecek.

YSK Seçmen sorgulama ekranı için; Nüfusa kayıtlı olunan il, T.C. Kimlik Numarası, Nüfus Kayıtlı Olduğu Sıra Numarası bilgileri yeterli olacak.

İBB PERSONEL ALIMI 2024, 34 personel için başvuru ekranı! İBB PERSONEL ALIMI 2024, 34 personel için başvuru ekranı!

Images-9

SEÇİMLERDE HANGİ KİMLİK BELGELERİ ZORUNLU


Seçmenlerin, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan resimli ve resmi nitelikteki kimliğini yanında bulundurması zorunlu olacak.

I Dl D V Ic9 J Ea7 T S55 L M Kbjw

Bu belgeler nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi, “kimliğini tereddütsüz ortaya koyan” resimli, resmi nitelikteki belgeler.