Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) 24 Mart Pazar günü yapıldı ve sınavın ardından soru ve cevapları ÖSYM tarafından adayların erişimine sunuldu. Adaylar, YDS soru ve cevaplarına "www.osym.gov.tr" adresinden ulaşabilirler. Sınavda 80 soru yer almış ve sınav süresi 180 dakika olmuştur.

YDS/1 sınavı 10:15'te başlamış ve 13:15'te sona ermiştir. Sınavın Temel Soru Kitapçıkları ile Cevap Anahtarları %10'u açıklanmıştır. Adaylar, 24 Mart 2024 tarihinden itibaren 10 gün boyunca T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden sorulara erişebilecektir. Soruların görüntüleme süresi 3 Nisan 2024 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

YDS sınavı, yabancı dillerde yetkinliklerini belgelemek isteyen adaylar için önemli bir sınavdır. Soruların telif hakları ÖSYM'ye ait olduğundan, soruların çoğaltılması, dağıtılması veya yayımlanması ÖSYM'nin yazılı iznine tabidir.YDS/1 sınavı sonuçları, sınavın değerlendirilmesinin ardından ÖSYM tarafından açıklanacaktır. Adaylar, sınav

20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI tarihi ne zaman, ne kadar öğretmen MEB alımı olacak? 20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI tarihi ne zaman, ne kadar öğretmen MEB alımı olacak?

sonuçlarını yine ÖSYM'nin resmi internet sitesinden öğrenebileceklerdir.

YDS SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

YDS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı sonuçları ise 25 Nisan 2024 Pazartesi günü adayların erişimine açılacak.