Yani erkek beslenmesine dikkat ederek hem sertleşme sorunlarından hem yemek sonrası uyku halinden hem de çabuk acıkmaktan korunabiliyor.


Özellikle kilo sıkıntısı çekmeyen ve yemek zevkine düşkün olan erkeklerin en favori besinleri yağlı ve karbonhidratlı yiyecekler, yani “ağır” olarak adlandırılan yemekler. Gün bitiminde, yeterince yorulan bedene yapılan ağır yüklemeler, tansiyon ve kalp-damar hastalıkları riskini artırdığı gibi fiziksel tempoyu da bir hayli düşürebiliyor. Genellikle akşam yemeklerinde tüketilmemesi gereken ağır et yemekleri ve yağlı hamur işlerinin sindirimi için vücut ürettiği enerjinin büyük bir kısmını harcamak zorunda kalabiliyor. Sindirim metabolizmasının harcadığı bu enerji sonrasında ise bedensel hareketler yavaşlayabiliyor, yorgunluk hissiyle beraber cinsel istek ve performansta büyük bir düşüş ve tansiyonda dalgalanma yaşanabiliyor. Ancak penis belirli bir basınçla çalışmaya alışıyor. Ayrıca kalp damarları ile penisin damarları aynı çapta, 3 mm... Yani kalbi etkileyen her durum penisi olumsuz etkileyebiliyor. Bu nedenle özellikle akşam saatlerinde yağlı ve karbonhidratlı besinlerin yerine, kan şekerini etkilemeyecek olan balık, tavuk ve yeşil sebzeler tüketilmesi, öğün sonrasında yapılacak az oranda meyve ya da kuru yemiş takviyesi ile tokluk hissinin desteklenmesi büyük önem taşıyor.
Yani erkek beslenmesine dikkat ederek hem sertleşme sorunlarından hem yemek sonrası uyku halinden hem de çabuk acıkmaktan korunabiliyor.