Yumurtalık ağrısı yaşıyorsanız, altta yatan nedeni belirlemek için doktora başvurmanız önemlidir. Doktor, fizik muayene ve görüntüleme testleri (ultrason, MR) gibi yöntemler kullanarak teşhis koyacaktır. Teşhise göre uygun tedavi yöntemi uygulanacaktır.

Yumurtalık ağrısı, pek çok insanın yaşadığı yaygın sağlık sorunları arasında yer alır. Yoğun stres, hareketsiz yaşama bağlı olarak kısa süreli ağrılar ortaya çıkabilir. Bu ağrılar, genellikle hafif ağrılar olduğu için günlük hayatı önemli ölçüde etkilemez. Fakat artışı durumunda durum ciddi.
Yumurtalık ağrısının pek çok nedeni vardır. Erkeklerde görülen yumurtalık ağrısı, pelvik bölgesinde bulunan kasların zorlanması nedeni ile ortaya çıkabileceği gibi enfeksiyonlardan kaynaklı olarak bu bölgedeki lenf bezlerinin mesane enfeksiyonları, şişmesi, böbrek taşı, testislerde şişme, kasık fıtığı, torsiyonu (bağlanması), testislerin şişmesi ve su toplaması gibi daha ciddi sorunların da belirtisi olabilir.
Bu bölgede kadınların üreme organlarının çok olması, hastalıklarının yanı sıra adet döngüsü boyunca vücutta oluşan ağrılar meydana gelebilir. Kadınlarda erkeklere göre daha çok yumurtalık ağrısı meydana geliyor. Erkeklerde sol yumurtalık ağrısı, genellikle fıtık sorunundan kaynaklanabilir. Bununla birlikte böbrek taşı, lenf bezlerinin şişmesi, kum dökmek, testis tümörü ve kas gerilmeleri gibi pek çok nedenden kaynaklanabilir. Erkeklerde sağ yumurtalık ağrıları ise, böbrek taşı, kasık fıtığı, lenf bezlerinin şişmesi ve testislerde şişme nedeni ile meydana gelebilir. Bu konularda şikayetiniz varsa mutlaka bir uzman doktora baş vurun.