Mardin'in Nusaybin ilçesinde 7 Nisan 2024 Cuma günü öğleden sonra saat 14:30 sularında tır ile otomobilin çarpıştığı kaza yürekleri burktu. Uluslararası İpekyolu mevkiinde meydana gelen kazada 3 yaşındaki Şerzan Botan A. hayatını kaybetti, babası Mehmet Esir A. (42), annesi Helin A. (29), ablası Berivan A. (32) ve 2 yaşındaki kardeşi Alan Berken A. ise yaralandı.

Kazanın Detayları

Edinilen bilgilere göre, 47 AS 423 plakalı tır, sürücüsü M.K. idaresindeki 06 DRB 857 plakalı Mercedes marka otomobil ile kavşakta çarpıştı. Kazanın etkisiyle otomobil hurdaya dönerken, tır sürücüsü M.K. olay yerinden firar etti.

Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından sıkıştırılan otomobildeki yaralılar, ambulanslarla Nusaybin Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından yaralılar Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

3 Yaşındaki Çocuk Hayatını Kaybetti

Kazada ağır yaralanan 3 yaşındaki Şerzan Botan A., tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Anne Helin A.'nın kolunda kırık, baba Mehmet Esir A. ve abla Berivan A.'nın ise çeşitli yerlerinde ezilme ve kesikler oluştu. 2 yaşındaki Alan Berken A.'nın ise durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Polis Firari Sürücüyü Arıyor

Kazayla ilgili inceleme başlatan polis ekipleri, tır sürücüsü M.K.'nin olay yerinden firar ettiğini belirledi. Sürücünün yakalanması için çalışma başlatıldı.

Ailenin Acı Günü

Kazada hayatını kaybeden Şerzan Botan A.'nın cenazesi, Nusaybin Yeni Mezarlığı'nda toprağa verildi. Ailenin acısını paylaşmak için sevenleri ve yakınları cenaze törenine katıldı.

Kazaya Tepkiler

Kazaya tepki gösteren vatandaşlar, kavşakta gerekli güvenlik önlemlerinin alınmadığını ve trafik ışıklarının çalışmadığını savundu. Sürücülerin daha dikkatli olması gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, yetkililerden gerekli önlemlerin alınmasını talep etti.