Van'ın Bahçesaray ilçesindeki 2 bin 985 rakımlı zirvedeki yolun metrelerce karla kaplı olması nedeniyle açılması için mücadele eden Karayolları ekipleri, çığ tehlikesiyle karşı karşıya. Ekip Şefi Murat Yücel, "Bizi en çok çığlar zorluyor. Bazen bir gün boyunca sadece bir çığ yatağını temizleyebiliyoruz. Çığ noktalarında kar çok sert, iş makineleri ilerlemekte zorlanıyor" dedi.

İstanbul elektrik kesintisi 3 Mayıs, hangi ilçelerde elektrik yok, ne zaman gelir? İstanbul elektrik kesintisi 3 Mayıs, hangi ilçelerde elektrik yok, ne zaman gelir?

Kara Yolu 4 Aydır Kapalı

Van'ın Bahçesaray ilçesindeki kara yolu, çığ tehlikesi nedeniyle 22 Aralık'tan bu yana kapalı. Karayolları ekipleri, 2 bin 950 rakımdaki yolda biriken karı temizlemek için yoğun çaba harcıyor. Ancak kar kalınlığının yer yer 7-8 metreyi bulduğu bölgede çalışmalar kontrollü bir şekilde ilerliyor. Ekipler, kepçelerin yetersiz kaldığı kısımlarda ekskavatör kullanarak ilerlemeye çalışıyor.

Çığ Riski Devam Ediyor

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü Ekip Şefi Murat Yücel, "Hiç çığ düşmeyen noktalara bu yıl çığ düştü. Şimdiye kadar sekiz çığ noktasını temizledik. Beş günde 15-16 kilometre yol açtık. Kar nedeniyle önümüzü göremiyoruz. Hala kapalı 25 kilometre yol bulunuyor. Yolu ne zaman tamamen açacağımız belli değil" şeklinde konuştu. Yücel, ayrıca Karabet Geçidi'nde hala çığ riskinin bulunduğuna dikkat çekerek, "Dört senedir ilk kez bu kadar kar yağdı. Her noktada çığ görebiliyoruz. Saatlerce temizliyoruz ama 100-150 metre ilerleyebiliyoruz. Kar çok yüksek" ifadelerini kullandı.

Ekipler, Bahçesaray'a ulaşımı sağlamak için ellerinden geleni yapmaya devam ediyor. Ancak, hala açılamayan 25 kilometrelik yol nedeniyle çabalar devam ediyor.