Osmaniyeli öğrencilerde depremzedeler için özel robot! ‘Kod 80’ performansıyla göz doldurdu Osmaniyeli öğrencilerde depremzedeler için özel robot! ‘Kod 80’ performansıyla göz doldurdu

Osmaniye'nin Toprakkale ilçesinde, 8 yaşındaki Buğra Kaplan, okuldan çıktıktan sonra yakındaki sulama kanalına girdi. Köylüler tarafından sudan çıkarılan çocuk, hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Olay, Toprakkale ilçesine bağlı Sazlık köyünde meydana geldi. İlkokul öğrencisi olan Buğra Kaplan, okuldan çıktıktan sonra oyun oynamak için yanındaki DSİ'ye ait sulama kanalına girdi. Bir süre sonra çocuğun suda çırpındığını gören köylüler hemen harekete geçti. Kanal kenarına ulaşarak Buğra'yı sudan çıkaran köylüler, hemen sağlık ekiplerine haber verdi.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Buğra Kaplan'ı özel bir hastaneye kaldırdı. Ancak tüm müdahalelere rağmen ne yazık ki Buğra hayatını kaybetti. Köylüler ve ailesi büyük üzüntü yaşarken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Buğra Kaplan'ın vefatı köyde derin üzüntü yaratırken, sulama kanallarının güvenliğine yönelik önlemler konusunda da dikkatlerin artırılması gerektiği vurgulandı. Özellikle çocukların oyun oynarken tehlikeye düşmemesi için sulama kanallarının kapatılması veya koruyucu önlemler alınması çağrıları yapıldı.