31 Mart 2024 Yerel Seçimleri, Adana Demirspor forması giyen Serenay Sarıkaya gibi ünlü isimlerle gündemdeydi. Sarıkaya'nın neden bu kombinle oy kullandığı merak konusu oldu ve sosyal medyada tartışıldı.

SERENAY SARIKAYA NE ZAMAN DOĞDU, KAÇ YAŞINDA

Serenay Sarıkaya, 1 Temmuz 1992'de Ankara'da doğdu. Ümran Seyhan ve Mustafa Sarıkaya'nın kızı olan Sarıkaya, çocukluğunu Antalya'da geçirdi. Babasının Ankaralı olduğu biliniyor, bu yüzden Sarıkaya'nın da Ankaralı olduğu kabul ediliyor. Antalya'daki dönemi ise gençlik ve lise yıllarında yaşadığı için sıklıkla Antalyalı olarak yanlış anlaşılıyor.

Serenay Sarıkaya Kimdir? Serenay Sarıkaya Biyografi

SERENAY SARIKAYA ÜNİVERSİTE OKUMADI MI, NE MEZUNU?

Serenay Sarıkaya, lise eğitimini Antalya Saime Salih Konca Lisesi'nde tamamladı. Üniversite eğitimini yurt dışında tamamlama isteği olmasına rağmen, üniversite eğitimi almadı. Çocukken oyuncu olmayı düşünmemiş ve modellik yapmayı istemişti. Uzun bir süre voleybol oynadı ve bir dönem basketbola ilgi duydu.

Babamın Damadı Filmi Oyuncusu Yeşim Salkım Kimdir, Aslen Nereli, Kaç Yaşında, Evli Mi? Yeşim Salkım Şarkıları Babamın Damadı Filmi Oyuncusu Yeşim Salkım Kimdir, Aslen Nereli, Kaç Yaşında, Evli Mi? Yeşim Salkım Şarkıları

Serenay Sarıkaya Dil (5)

SERENAY SARIKAYA HANGİ YABANCI DİLLERİ BİLİYOR

Serenay Sarıkaya'nın hangi dilleri bildiği merak ediliyor. Bildiği diller arasında Türkçe'nin yanı sıra iyi derecede İngilizce de bulunmaktadır.

SERENAY SARIKAYA ASLEN NERELİ

Serenay Sarıkaya'nın oy kullanırken Adana Demirspor forması giymesi de dikkat çekti. Bu kombin, Adanalı olduğu düşüncesini akıllara getirdi. Ancak Sarıkaya'nın Adanalı olmadığı, Ankaralı olduğu biliniyor. Giydiği formanın sebebi ise ailesinden hediye aldığı bir hatıra. Oy kullandıktan sonra basının sorularını yanıtlarken, formanın ailesinden hediye aldığı ve ilk defa giydiğini belirtti.

Serenay Sarıkaya Dil (4)

SERENAY SARIKAYA VE AİLESİ

Serenay Sarıkaya'nın bir kardeşi yok, tek çocuk olarak büyüdü. 1 Temmuz 1992 doğumlu olan Sarıkaya, 31 yaşındadır ve 2024 Temmuzu'nda 32 yaşına girecektir.

SERENAY SARIKAYANIN KARİYERİ VE OYUNCULUĞU

Oyunculuk kariyeri, 2006 yılında "Şaşkın" filmiyle başladı ve sonrasında birçok projede yer aldı. "Limon Ağacı", "Peri Masalı", "Lale Devri" gibi dizilerde rol aldı. "Medcezir" dizisindeki Mira karakteriyle geniş kitlelerce tanındı. Dijital platformlarda da başarılı işlere imza attı ve "Fi" ile "Şahmaran" gibi projelerde yer aldı. En son Kıvanç Tatlıtuğ ile başrolü paylaştığı "Aile" dizisinde yer aldı.

Serenay Sarıkaya Dil (1)

Serenay Sarıkaya, 2006 yılından bu yana sinema ve televizyon dizilerinde etkin olarak yer almış ve birçok karakterle izleyicilerin karşısına çıkmıştır. İşte Serenay Sarıkaya'nın oynadığı diziler:

(2008) Peri Masalı - Talya
(2008) Limon Ağacı – Peri
(2008 – 2010) Adanalı – Sofia Dikkaya
(2010 – 2013) Lale Devri – Yeşim Taşkıran
(2013) Yer Gök Aşk – Yeşim Ilgaz
(2013 – 2015) Medcezir – Mira Beylice
(2017 – 2018) Fi – Duru Durulay
(2023 – 2024) Şahmaran – Şahsu Demir
(2023 – 2024) Aile – Devin Akın
(2024) Kimler Geldi Kimler Geçti – Leyla Taylan

Editör: Zeliha YAKUT