Şehrazad dizisinin senaristi Eda Tezcan'ken, yönetmen koltuğunda Emre Kabakuşak oturacak. Eylül 2024'te ekrana gelecek olan dizi, ATV'de yayınlanacak. Dizide, Yörük Kızı Canfeza ve komiser Mahir arasındaki zorlu aşk hikayesi izleyicilere sunulacak. Raşit karakterini canlandıran oyuncunun gerçek adı Mesut Akusta'dır. Peki, Şehrazad dizisi Raşit kim oynuyor, gerçek adı ne, (Mesut Akusta) aslen nereli, evli mi, sevgilisi kim?

MESUT AKUSTA KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, ASLEN NERELİ?

Mesut Akusta, 22 Şubat 1964'te Konya'da doğdu ve ilkokul eğitimine aynı şehirde başladı. Ortaokula, babasının emekli olmasıyla ailece Afyon'a taşındıktan sonra devam etti. Ortaokul son sınıftayken okuldan uzaklaştırıldı. Babasının 1985 yılında vefatı üzerine ailesiyle birlikte Ankara'ya taşındı. Burada kendi imkanlarıyla tiyatro yapmaya başladı ve altı yıl boyunca çocuk tiyatrosunda yer aldı. Ankara'daki halk eğitim merkezlerinde teknik ressamlık ve tiyatro kurslarına katıldı. Daha sonra edebiyat ve sanat fakültesine girdi. 1992 yılında Hadi Çaman'ın yönettiği Yeditepe Oyuncuları'na katıldı ve 1993 yılından itibaren dizi ve filmlerde rol almaya başladı. Ayrıca 1997 yılında Nezihe Araz'ın yazdığı Cahide adlı oyunda da sahne aldı. Fehim Paşa Konağı, Atları da Vururlar ve Şerefe Yirminci Yüzyıl adlı müzikallerde de yer aldı.

Mesut Akusta 1

Akusta, 14 Ocak 2011'de trafik kazası geçirdi ve hayatını tehlikeye attı. 2013-2016 yılları arasında Karagül dizisinde "Kendal Şamverdi" karakterini canlandırarak tanındı. Ağustos 2021'de evinde beyin kanaması geçirerek hastaneye kaldırıldı.

Babamın Damadı Filmi Oyuncusu Özgün Çoban Kimdir, Aslen Nereli, Kaç Yaşında, Evli Mi? Özgün Çoban'ın Rol Aldığı Dizi-Filmler Hangileri? Babamın Damadı Filmi Oyuncusu Özgün Çoban Kimdir, Aslen Nereli, Kaç Yaşında, Evli Mi? Özgün Çoban'ın Rol Aldığı Dizi-Filmler Hangileri?

1992 yılında İstanbul'a taşınarak Hadi Çaman Yedi Tepe Oyuncuları'na katıldı. İlk televizyon deneyimi olan "Şen Olasın Nuri Bey" dizisinde rol aldı. Ardından diğer projeler de kendisine teklif edilmeye başlandı.

Mesut Akusta, sinema kariyerine 1997 yılında "Yanlış Saksının Çiçeği" filmi ile adım attı. "Herşey Çok Güzel Olacak", "Eylül Fırtınası" ve "Filler ve Çimen" gibi önemli filmlerde rol aldı. Televizyon dizilerinde de oyunculuk kariyerini sürdürdü.

1997 yılında Nezihe Araz'ın kaleme aldığı "Cahide" oyununda sahne aldı ve müzikallerde de yer aldı.

2006 yılında Uğur Arslan'ın meşhur şiirinden esinlenerek senaryolaştırılan ve Hilal Saral'ın yönetmenliğini üstlendiği "Karagümrük Yanıyor" adlı dizi filmin kadrosunda yer aldı. Bu projede Uğur Arslan, Sinem Öztufan, Özlem Yılmaz ve Kamil Sönmez gibi isimlerle birlikte çalıştı.

2013 yılında "Karagül" dizisinde Ece Uslu, Yavuz Bingöl ve Hilal Altınbilek gibi isimlerle başrolleri paylaştı. Daha sonra "Babil" dizisinde de rol aldı.

Mesut Akusta 2

MESUT AKUSTA EŞİ KİM, SEVGİLİSİ VAR MI?

Mesut Akusta ve eşi Şafak Özbir, Yürek Çıkmazı dizisinin ardından herkesi şaşırtan bir karar aldı! Uzun süredir kameralardan uzak bir şekilde evliliklerini sürdüren çift, 7 yıl süren birlikteliklerine son verdi.

Editör: Zeliha YAKUT