Sarıyer'de 15 yıldır Maslak Atatürk Oto Sanayi'nin maskotu olarak bilinen "Tombik" isimli köpek, bir aracın ezmesi sonucu hayatını kaybetti. Olay, güvenlik kamerasına yansırken, esnaf ve köpek sevenler büyük üzüntü yaşadı.

Önceki gün sabah saatlerinde yaşanan olayda, iddiaya göre 34 HZR 20 plakalı bir BMW marka araç, yolun ortasında yatan Tombik isimli köpeği ezdi. Sürücü, köpeği ezip geçtikten sonra bir süre bekledi, ardından olay yerinden uzaklaştı. Esnafın müdahalesine rağmen Tombik olay yerinde hayatını kaybetti.

“‘Tombik uyan, sabah oldu’ diye dürttüm ama ölmüştü

Esnaf Erdal Özdağlar, "Tombik bizim sokağımızın köpeğiydi. Her sabah bizi karşılardı. Sabah 07.00 gibi yolun ortasında yatıyordu. Ben de onu kaldırmaya çalıştım ancak hareketsizdi. Güvenlik kamerasından sonra üzerinden araç geçtiğini gördük" dedi.

1 Mayıs Beyoğlu kapalı yollar, hangi yollar açık? Beyoğlu 1 Mayıs kapalı olan yolların hangileri? 1 Mayıs Beyoğlu kapalı yollar, hangi yollar açık? Beyoğlu 1 Mayıs kapalı olan yolların hangileri?

“Tombik 15 yıldır buradaydı”

15 yıldır sanayi sitesinin maskotu olarak kabul edilen Tombik'in ölümü esnafı derinden üzdü. İhsan Tanrıverdi, "Tombik 15 yıldır buradaydı. Torunum gelirdi, kapıyı açardı, Tombik dükkanın içine girerdi. Bir aileydi onlar. Çarpan aracı bulamadık. Baya üzüldük, ağladık" şeklinde konuştu.