Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Kimya Anabilim Dalı Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehtap Uysal'ın vefatı, akademi camiasında ve sevenleri arasında büyük üzüntü yarattı. Prof. Dr. Mehtap Uysal, 58 yaşında, Ankara'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Taziye Mesajı

Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, sosyal medya hesabından yayımladığı taziye mesajında şu ifadelere yer verdi: "Fakültemiz Farmasötik Kimya Anabilim Dalı Emekli Öğretim Üyesi Değerli Hocamız Prof. Dr. Mehtap Uysal vefat etmiştir. Cenazesi 9 Haziran 2024 Pazar günü saat 13.00-14.00 arasında Mehtap Uysal Eczanesinden kaldırılarak, 10 Haziran 2024 Pazartesi günü öğle namazını müteakip Isparta Eğirdir Kersansaray Mezarlığı'nda defnedilecektir. Değerli Hocamıza Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm yakınlarına başsağlığı ve sabır dileriz."

Prof. Dr. Mehtap Uysal'ın Hayatı ve Kariyeri

Prof. Dr. Mehtap Uysal, Isparta'nın Eğirdir ilçesinde doğdu. Remzi ve Hatice Uysal'ın kızı olan Uysal, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengör’ün yeğeniydi. İlk, orta ve lise eğitimini Eğirdir, Burdur ve Konya’da tamamladıktan sonra Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden birincilikle mezun oldu. Akademik kariyerine aynı üniversitenin Sağlık Bilimleri Enstitüsü Farmasötik Kimya Anabilim Dalı'nda devam eden Uysal, 1991 yılında yüksek lisans, 1996 yılında ise doktora eğitimini tamamladı.

İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan Kimdir, Aslen Nereli, Kaç Yaşında? Gürkan Erdoğan Neden Gözaltına Alındı Suçu Ne? İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan Kimdir, Aslen Nereli, Kaç Yaşında? Gürkan Erdoğan Neden Gözaltına Alındı Suçu Ne?

2005 yılında doçent, 2010 yılında profesör unvanını alan Uysal, akademik kariyeri boyunca birçok bilimsel çalışmaya imza attı. İyi derecede İngilizce ve İtalyanca bilen Prof. Dr. Mehtap Uysal, hem öğrencilerine hem de meslektaşlarına ilham kaynağı oldu.

Kişisel Hayatı

Prof. Dr. Mehtap Uysal, tek çocuk annesiydi ve Kaan adında bir oğlu bulunmaktadır. Eğirdir, Burdur ve Konya’da geçen çocukluk ve gençlik yıllarının ardından, akademik başarılarla dolu bir hayat süren Uysal, bilime ve eğitime olan katkılarıyla hatırlanacak.

Prof. Dr. Mehtap Uysal’ın vefatı, bilim ve eğitim camiasında büyük bir boşluk yarattı. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

Editör: Mehmet Çetil