YKS tercihleri son dakika: YKS tercihleri değiştirilebilir mi? 2024 YKS tercihi onaylandıktan sonra değiştirilebilir mi, nasıl değiştirilir? YKS tercihleri son dakika: YKS tercihleri değiştirilebilir mi? 2024 YKS tercihi onaylandıktan sonra değiştirilebilir mi, nasıl değiştirilir?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, bu yıl yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesinde açıklamalarda bulundu. Ersoy, sınavın stressiz, gürültüsüz ve trafiksiz bir ortamda gerçekleşmesi için ellerinden geleni yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini belirtti.

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy Kimdir?

Bayram Ali Ersoy, İstanbul Bayrampaşa'da 1974 yılında doğdu ve aslen Ispartalıdır. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra ODTÜ'de Matematik öğretmenliği programını bitirdi. Yüksek lisansını ve doktorasını YTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü'nde Matematik alanında tamamladıktan sonra ABD'de University of Cincinnati'de bir yıl post doktora yaptı. Matematik, değişmeli halkalar ve cebirler, grup teorisi gibi alanlarda araştırmalar yaptı ve ulusal ve uluslararası dergilerde birçok makale yayınladı.

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy Akademik Ve İdari Geçmişi

Akademik kariyerinin yanı sıra, idari görevlerde de bulunan Ersoy, YTÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü, FBE Müdür Yardımcılığı, Personel Daire Başkanlığı gibi görevlerde bulundu. Ayrıca, Eğitim Bir Sen 8 No'lu Şube Kurucu Başkanlığı gibi sendikal faaliyetlerde de bulundu.

2017-2020 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Genel Sekreterlik ve Rektör Danışmanlığı yapan Ersoy, şu anda aynı üniversitenin Matematik Bölüm Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Evli ve iki çocuk babası olan Ersoy, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Bayram Ali Ersoy'un ÖSYM Başkanlığı döneminde sınav sistemleri ve uygulamalarında yaptığı yenilikler ve sınavların düzeni konusundaki hassasiyeti, öğrenciler ve veliler tarafından takdirle karşılanmaktadır

Editör: Havva Andırır