Liseli öğrencilerden OKÜ'ye ziyaret Liseli öğrencilerden OKÜ'ye ziyaret

Osmaniye'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKE) kapsamında çiftçilere destek olmak amacıyla 900 çiftçiye yüzde 75 hibeli 21 bin 500 adet plastik zeytin kasası dağıtıldı.

DAĞITIM TÖRENİ VE KONUŞMALAR

Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde törenlerinde konuşan İl Müdürü Erdem Kolabaş, bugüne kadar Osmaniye İl Özel İdaresi, BTC ve bakanlık destekleriyle 21 bin adet 1.sınıf zeytin hasadı muhafazalarında faaliyette bulunduğunu belirtti. Bugün ise 21 bin 500 adet 1.sınıf zeytin hasat kasasının çalıştırılabileceği ifade edildi. Proje bütçesinin yüzde 75 oranında hibeli olarak bakanlık tarafından sağlandığını dile getiren Kolabaş, toplam bütçenin 3 milyon 240 bin TL olduğunu ve 900 çiftçinin faydalanacağını söyledi.

 YILMAZ'DAN AÇIKLAMA

Vali Erdinç Yılmaz da yaptığı konuşmada, zeytin kasalarının zeytinin özelliklerini artırdığını ve doğal olarak bozulmalarına katkı sağladığını vurguladı. Yılmaz, Osmaniye'nin Türkiye'de zeytin üretimini 11. sırada yaptığını belirterek, çiftçilere destek olmaya devam edeceklerini ve en güzel zeytin yetiştiriciliğine katkı sağlayacaklarını ifade etti.

Osmaniye'de saklanan plastik zeytin kasalarının özellikleri, çiftçilere önemli bir destek sağlanmıştır. Bu desteklerin devam etmesiyle birlikte Osmaniye'nin zeytin üretiminin arttırılmasının sağlanması.