27 Mart Çarşamba  Bülteni: İstanbul Seçimi Heyecanı ve Güncel Haberler

Günaydın! 31 Mart yerel seçimlerine dört gün kala, Türkiye'nin en kritik şehri İstanbul'da heyecan dorukta. Erdoğan'ın "Sıra İstanbul'da" sözleri, seçimleri daha da önemli hale getiriyor. Bültenimizde, İstanbul'da bıçak sırtı ilçeler, en yoğun rekabetin yaşanacağı bölgeler ve son anket sonuçlarına dair Serra Özgür'ün incelemesini bulabilirsiniz.

3 7Rje

Bültenin Diğer Konuları:

Bolu’da çöl tozunu mu oldu, ne zaman biter, gökyüzü neden kırmızı oldu? Bolu’da çöz tozu nerede etkili oldu? Bolu’da çöl tozunu mu oldu, ne zaman biter, gökyüzü neden kırmızı oldu? Bolu’da çöz tozu nerede etkili oldu?
  • Gökhan Zan'ın ses kayıtlarına ilişkin TİP'in yayımladığı rapor: Raporda, videoların orijinalliğinin korunduğu ve herhangi bir kesinti veya manipülasyon izine rastlanmadığı belirtiliyor.
  • Beyaz Saray'dan Erdoğan'a davet: Erdoğan, Mayıs ayında ABD'ye resmi ziyarette bulunacak.
  • Gazze'de ateşkes kararının yankıları: Ateşkesin kalıcı olması için uluslararası toplumun desteği vurgulanıyor.
  • Küresel piyasalarda son durum: BIST 100 endeksi günü %2,46 kayıpla 8.807 puandan tamamladı.
  • Türkiye'den haberler: TBMM'de yeni anayasa için görüşmelerin yapılması planlanıyor, Trendyol Süper Lig'de Trabzonspor-Fenerbahçe maçının ardından çıkan olaylarda tutuklanan beş taraftarın tutukluluk halinin devamına karar verildi.
  • Dünya haberleri: Londra'daki Yüksek Mahkeme, Julian Assange'a ABD'ye iade kararına karşı hukuki mücadelesini sürdürme şansı vereceğini açıkladı, Ekvador'un en genç belediye başkanı Brigitte Garcia suikasta uğradı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'daki terör saldırısına ilişkin ABD'yi suçladı, IŞİD, Moskova'daki saldırının ardından mahkemeye çıkarılan dört şüphelinin vücutlarındaki darp izlerinin görüldüğü fotoğrafların basına yansıması üzerine Putin'e tehdit mesajı gönderdi, İsrail devlet televizyonu KAN, Uluslararası Adalet Divanı'nın (ICJ) Güney Afrika'nın İsrail'e açtığı soykırım davasında yakında açıklayacağı karar hakkında bazı değerlendirmelerde bulundu, Filistin Kızılayı, İsrail güçlerinin kuşattığı Gazze Şeridi'nin güneyindeki Emel Hastanesi'nin servis dışı kaldığını duyurdu, Almanya'da çifte vatandaşlığı kolaylaştıran Vatandaşlık Yasası'nın Modernizasyonu Yasası Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier tarafından imzalanarak dün Resmî Gazete'de yayımlandı.
  • José Andrés'in gözünden Gazze: Ünlü şef ve yardımsever José Andrés, hükümetlerin engelleri aşmak için yeterince çaba göstermediğini belirterek, kurucusu olduğu World Central Kitchen (WCK) ile Gazze'ye 20 yılın ardından ilk kez bir yardım gemisi ulaştırdığını ve 37 milyondan fazla öğün dağıttığını açıkladı.
  • Ekonomi & Finans: Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) arasında deprem bölgesine sağlanmak üzere 500 milyon avroluk finansman anlaşması imzalandı.

Fsdfs

           PİYASALAR

BIST 100 endeksi günü 96,8 milyar TL hacim ve %2,46 kayıpla 8.807 puandan tamamladı. Güne yatay-pozitif bir açılışla başlayan ve sakin bir sabah seansı geçiren endeks, öğleden sonra başlayan satışlarla birlikte gün içinde 8.764 puana kadar geriledi. Böylece endekste düşüş serisi üçüncü gününe ulaşırken, haftanın başından bu yana düşüş ise %3,3’e kadar çıktı.

          Küresel piyasalarda son durum ve günlük değişimler:

  • BIST 100 endeksi günü %2,46 kayıpla 8.807 puandan tamamladı.
  • Dolar kuru 14,13 TL, Euro kuru 15,37 TL seviyesinde.
  • Altın ons fiyatı 1.724 dolar seviyesinde.

Fhgfghf

  • İş Dünyası & Teknoloji: Donald Trump'a ait Trump Media & Technology Group, ABD'nin teknoloji ağırlıklı borsası Nasdaq'da bir SPAC (birleşme amaçlı ortaklık) üzerinden halka arz edildi.
  • Alternatif Gündem: Fenerbahçe Opet'in kaptanı Eda Erdem Dündar, ABD'nin "Uluslararası Cesur Kadınlar" ödülüne aday gösterildi, ABD'nin Teksas eyaletinde yaşayan Dustin Ebey, adını "Başka kim olursa olsun" (Literally Anybody Else) olarak değiştirerek 2024 seçimlerinde ABD başkanlığına aday olduğunu açıkladı, Çin Futbol Federasyonu'nun eski başkanı Chen Xuyuan, aldığı 11 milyon dolarlık rüşvet nedeniyle ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.