Kurban Bayramı tatili boyunca Türkiye genelinde ulaşım ücretsiz olacak. Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) sorumluluğundaki otoyol ve köprü geçişleri ile İstanbul, Ankara ve İzmir'deki bazı metro ve raylı sistem hatları bayram süresince ücretsiz olacak. Ancak, yap-işlet-devret projeleri bu uygulamadan hariç tutulacak.

Köprü Geçişleri Hangi Tarihlerde Geçerli Olacak?

Cumhurbaşkanı Kararı doğrultusunda, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişler, bayram tatilinin başlangıç tarihi olan 15 Haziran Cumartesi günü saat 00.00'dan itibaren, 24 Haziran Pazartesi günü saat 07.00'ye kadar ücretsiz olacak. Bu uygulama, vatandaşların bayram boyunca seyahatlerini daha kolay ve ekonomik bir şekilde gerçekleştirmelerine olanak sağlayacak.

Memur, SSK ve Bağkur emeklileri fark ödemesi ne zaman, hangi tarihte hesaplara yatacak? Memur, SSK ve Bağkur emeklileri fark ödemesi ne zaman, hangi tarihte hesaplara yatacak?

Şehir İçi Toplu Taşıma Hizmetleri Bayramda Ücretsiz

Ayrıca, şehir içi toplu taşıma hizmetlerinde de benzer bir uygulama geçerli olacak. Başkentray, Marmaray, İZBAN, İstanbul'daki Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metro hattı gibi hatlardan 16 Haziran Pazar günü saat 00.00'dan başlayarak, 19 Haziran Çarşamba günü sonuna kadar (Kurban Bayramı süresince) ücretsiz yararlanılabilecek.

Bu uygulama, vatandaşların seyahatlerini planlarken bütçe konusunda daha rahat hareket etmelerini sağlayacak ve bayram coşkusunu daha fazla hissetmelerine olanak tanıyacak. Ulaşımın ücretsiz olmasıyla birlikte, bayram tatilinde memleketlerine gidecek veya tatil yapacak olan vatandaşların yüksek ulaşım maliyetleriyle karşılaşma endişesi azalacak, böylece bayramın huzur ve mutluluk dolu geçmesine katkı sağlanacak.
 

Editör: Havva Andırır