Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte, emekli maaşı alan bireyler de ikinci bayram ikramiyesinin ödeme tarihini merakla beklemeye başladı. Ramazan Bayramı'nda ikramiye ödemesi beklenenden önce gerçekleşmişti. Şimdi ise gözler, Kurban Bayramı ikramiyesi için ne zaman yatacağında.

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ ERKEN Mİ YATACAK?

Emekliler, Kurban Bayramı öncesi bayram ikramiyesi ödemesi için bekleyişlerine başladılar. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda ikramiye ödemeleri, bayramdan hemen önce hesaplara geçmişti. Ancak henüz Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ödeme tarihleri ile ilgili resmi bir duyuru yapılmadı.

Ramazan Bayramı'nda, SSK kapsamındaki gelir ve maaş sahipleri için ödemeler 2-5 Nisan tarihleri ​​arasında gerçekleştirilmişti. Ödeme günleri 17 ve 18 olanlara 2 Nisan'da; 19, 20, 21 ve 22 olanlara 3 Nisan'da; 23, 24, 25 ve 26 olanlara ise 4 Nisan'da ikramiyeleri yatmıştı.

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ 15 HAZİRAN'DA ÖDENECEK

2024 yılında Kurban Bayramı, arefesi 15 Haziran gününe rastlıyor ve bayram ise 16-19 tarihleri ​​arasında kutlanacak. Dolayısıyla, emekli bayram ikramiyelerinin de 15 Haziran'dan önce ödenmesi bekleniyor. Öngörüler, ikramiyelerin 3-14 Haziran tarihleri arasında hesaplara yatırılacağı yönünde.

İstanbul Kurban pazarı 2024 ne zaman açılacak, nerelerde kurban pazarı listesi! İstanbul Kurban pazarı 2024 ne zaman açılacak, nerelerde kurban pazarı listesi!

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİNİ KİMLER ALABİLECEK, NE KADAR TL HESAPLARA YATACAK

Emekli ikramiyeleri, son zam ile birlikte 3 bin TL'ye yükseltilmişti. Ramazan Bayramı'nda da bu miktar emeklilerin hesaplarına yatırılmıştı. İkramiye ödemelerinden dul ve yetim maaşı alanlar, şampiyon sporcular, şehit yakınları, gaziler ve 65 yaş aylığı alanlar faydalanabilecek.