Kakava Nedir?

Kakava, Roman kültüründe baharın gelişini ve Hıdrellez'i kutlamak için yapılan bir gelenektir. Kökenleri Mısır ve Ön Asya'ya dayanan bu kutlamada, ateş yakılır ve üzerinden atlanır. Ateşin bereket ve bolluk getireceğine inanılır.

Kakavaateşi0230232211

Kakava Ateşi Nerede Yakılır?

Kakava ateşi, Türkiye'nin birçok yerinde yakılır. Özellikle Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ gibi batı illerinde yaygındır. Ayrıca Çanakkale, Balıkesir gibi Ege illerinde de kutlanır.

Hıdırellez8520

2024 Kakava Şenlikleri Kutlama Programı

Edirne'de her yıl geleneksel olarak kutlanan Kakava-Hıdrellez Şenlikleri bu yıl da coşkuyla kutlandı. 5 Mayıs Pazar günü Sarayiçi'nde yakılan Kakava ateşinin ardından çeşitli etkinlikler gerçekleşti.

1. dönem bekçi alımı başvuru ekranı, başvuru tarihi ne zaman? 1. dönem bekçi alımı başvuru ekranı, başvuru tarihi ne zaman?

Kakavaateşi

Kakava Şenlik programında yer alan bazı etkinlikler:

Kakava ateşinin yakılması
Halk oyunları gösterileri
Konserler
Dans gösterileri
Tunca Nehri kenarında piknik
Geleneksel pilav dağıtımı

Kakava75396521741

Kakava ateşinin yakılması:

Kakava ateşinin yakılması şenliğin en önemli anıdır. Ateş, Vali Sezer, Belediye Başkanı Akın ve diğer protokol üyeleri tarafından yakıldı.

Kakavaateşi25874663

Ateşin üzerinden atlama:

Ateşin üzerinden atlamak, bereket ve bolluk getireceğine inanılan bir gelenektir.

Şenliklerin devamı:

Kakava ateşi yakıldıktan sonra şenlikler konser ve dans gösterileriyle devam etti. Yarın şafak sökmeden Tunca Nehri kenarında yapılacak programla da sona erecek.