Kira zammı nete göre belirlenecek, yüzde 25 oranı kalktı mı? Kira zammı nete göre belirlenecek, yüzde 25 oranı kalktı mı?

İzmir'de Pitbull Cinsi Köpeği Öldüren Sanığın Cezası Artırıldı: İzmir'de Şila adlı Pitbull cinsi köpeğin kulübesini ateşe vererek öldüren sanığın cezası artırıldı. Ömer Faruk Baki isimli sanık, 'iyi hal' indirimiyle 1 yıl 8 ay hapis cezası alarak 72 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilmişti. Ancak istinaf mahkemesinde yapılan yeniden yargılama sonucunda Baki'ye 4 yıl hapis cezası verildi ve tutuklanmasına karar verildi.

Olay, 11 Ekim 2022 tarihinde İzmir'in Seferihisar ilçesinde Turabiye Mahallesi Necat Hepkon Caddesi'nde meydana gelmişti. Şila isimli 2,5 yaşındaki Pitbull cinsi köpek, demir kafes içindeki ahşap kulübesinde yanıcı madde dökülerek ateşe verilmişti. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri alevleri söndürdü ancak köpek kulübesinde mahsur kalan Şila yanarak hayatını kaybetti. Polisin yürüttüğü soruşturma sonucunda yangını çıkaran kişinin Ömer Faruk Baki olduğu tespit edilmiş ve Baki tutuklanmıştı.

İzmir'in Seferihisar 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Baki'ye ilk olarak 2 yıl hapis cezası verilmişti. Ancak mahkeme, Baki'nin iyi halini göz önünde bulundurarak cezayı 1 yıl 8 aya indirmiş ve tutuklu kaldığı süreyi de dikkate alarak tahliye kararı vermişti.

Ancak karara itiraz eden savcı ve Şila'nın sahibi Furkan Pınar ile birlikte Hayvan Hakları ve Etiği Derneği, Bursa, Antalya ve İzmir baroları ve Hayvanlara Adalet Derneği'nin de aralarında bulunduğu kurumlar, istinaf mahkemesine başvurmuştu. İstinaf mahkemesi, Baki'nin Şila'nın ölümünde muhtemel kastının bulunduğuna hükmetmiş ve cezasını 4 yıla çıkarmıştı.

Bugünkü duruşmada ise tutuksuz sanık Baki katılmazken, Şila'nın sahibi Furkan Pınar, avukatı, müdahil derneklerin temsilcileri ve avukatları salonda hazır bulundu. Yapılan yeniden yargılama sonucunda Baki'ye, Şila'nın ölümü için 2 yıl, Furkan Pınar’a ait kulübenin yanması nedeniyle 'mala zarar vermekten' 1 yıl 6 ay, M.E.’ye ait eşyaları yakması nedeniyle de yine 'mala zarar vermek' suçundan 6 ay olmak üzere toplam 4 yıl hapis cezası ve tutuklama kararı verildi.