Kuruluş Osman'ın Temirboğa'sı Tezhan Tezcan, Ünlü Sanatçının Oğlu Çıktı!

TEZHAN TEZCAN'IN ANNESİ KİM?

ATV'nin reyting rekorları kıran dizisi Kuruluş Osman'da Temirboğa karakteriyle izleyici karşısına çıkan Tezhan Tezcan, usta sanatçı Müşerref Akay'ın oğlu olduğunu açıkladı.

Temi̇rboğa Kuruluş Osmanmüşerrefakay

TEZHAN TEZCAN ANNESİ MÜŞERREF AKAY HAKKINDA NE DEDİ?

Tezcan, annesi Müşerref Akay hakkında şunları söyledi: "Annem çok sevilen bir sanatçı. Onunla her zaman gurur duydum. Sesimi çok beğenir ve benim her zaman şarkı söylememi istemiştir. Oyunculuğu seçtiğimde de beni destekledi. Dizide de en fanatik takipçim annem. İzler, eleştirir, yorum yapar. Temirboğa karakterini çok özel ve farklı buluyor."

Temi̇rboğa Kuruluş Osman1111110

TEZHAN TEZCAN KURULUŞ OSMAN'IN BAŞARISINI NEYE BAĞLIYOR?

Sezon başında dahil olduğu Kuruluş Osman dizisi macerasıyla ilgili Tezcan şunları kaydetti: "Dizinin başarısının uzun yıllardır bize çok fazla yansıtılmamış ve tarihimizde büyük önem taşıyan konuları ele almasına bağlı olduğunu düşünüyorum. Bugün 1300'lü yıllara dair bilgilere erişmek çok zor. Bizim tarihimiz hep bireylerde saklı, dolayısıyla böylesine bir yapımla tarihimizi anlatmak çok değerli."

Babamın Damadı Filmi Oyuncusu Özgün Çoban Kimdir, Aslen Nereli, Kaç Yaşında, Evli Mi? Özgün Çoban'ın Rol Aldığı Dizi-Filmler Hangileri? Babamın Damadı Filmi Oyuncusu Özgün Çoban Kimdir, Aslen Nereli, Kaç Yaşında, Evli Mi? Özgün Çoban'ın Rol Aldığı Dizi-Filmler Hangileri?

Temi̇rboğa Kuruluş Osman0110

TEZHAN TEZCAN BURAK ÖZÇİVİT HAKKINDA NE DEDİ?

Dizideki rol arkadaşı Burak Özçivit hakkında Tezcan şu ifadeleri kullandı: "Burak Özçivit'le gurur duyuyorum. Bence bunu tüm ülke de duymalı. Yeteneğiyle, zekasıyla, kalbiyle, karakteriyle ve çalışma disipliniyle ve bütünüyle çok özel biri. Her set günü yüzlerce insanla, huzurla, anlayışla ve çok nazik bir yaklaşımla deliler gibi çalışıyor. Böyle bir başrolle çalıştığım için çok şanslıyım, onu çok seviyorum."

Müşerref Akay01101

MÜŞERREF AKAY TEZHAN TEZCAN'IN OYUNCULUĞU HAKKINDA NE DEDİ?

Annesi Müşerref Akay'ın oyunculuğunu nasıl değerlendirdiğine dair Tezcan şunları söyledi: "En fanatik takipçim annem diyebilirim. İzler de, eleştirir de, yorum da yapar. Oyunculuğumu çok beğeniyor. Temirboğa karakterini çok farklı, çok özel buluyor. İzlediğinde oğlu olmasına rağmen tamamıyla farklı birisini izlediğini söylüyor. Bu da oyuncu olarak benim için duyabileceğim en güzel cümlelerden bir tanesi."

TEZHAN TEZCAN'IN İSMİNİN HİKAYESİ NE?

Tezcan, isminin hikayesini de paylaştı: "Babam Mahmut Tezcan dönemin önemli yapımcılarından. Ben dünyaya geldiğimde 'Müşerref bu çocuk ileride çok ünlü bir sanatçı olacak inan bana' demiş ve adım ile soyadımın uyumlu olması gerektiğini söylemiş. Bununla ilgili Saklambaç gazetesinde bir yarışma düzenlenmiş ve birinci olana pırlanta bir yüzük hediye edeceği söylenmiş. Binlerce isim arasından en çok 'Tezhan Tezcan' ismi beğenilmiş ve yarışmayı 15 yaşında bir çocuk kazanmış. Bunun için kendisine çok minnettarım."

Editör: Murat Serdar Yıldız