İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) mayıs ayı meclis toplantısında alınan kararla, şehirdeki ekmek fiyatları yeniden belirlendi. Artan maliyetler karşısında sıkıntı yaşadığı düşünülen ekmek üreten işletmeler için 200 gram ekmeğin fiyatı 10 liraya çıkarıldı.

MALİYETLERİN YÜKSELMESİ KARŞISINDA FİYAT DEĞİŞİKLİĞİ

İTO'nun meclis toplantısında ekmek üretimi yapan işletmelerin artan maliyetlerle mücadele ettiği ve karlılığını koruyabilmek adına fiyat değişikliği talebinde bulunduğu belirtildi. Bu talepler doğrultusunda 200 gram ekmeğin fiyatının 10 lira olarak belirlendiği açıklandı.

GÜNCELLEMEYE İLİŞKİN ÖNCEKİ DURUM

İstanbul'da ekmek fiyatlarına ilişkin son güncelleme Aralık 2023'te yapılmış, o dönemde 210 gram ekmeğin fiyatı 8 lira olarak belirlenmişti. Yapılan yeni güncellemeyle birlikte 10 gram daha azalan ekmeğe yüzde 31 oranında bir zam yapılmış oldu.

Dilan-Engin Polat Çifti için mahkemeden karar: Dilan Polat tahliye oldu mu, Masak raporunda neler var? İşte son durum Dilan-Engin Polat Çifti için mahkemeden karar: Dilan Polat tahliye oldu mu, Masak raporunda neler var? İşte son durum

GEÇERLİLİK VE ETKİLER

Bu kararın İstanbul Ticaret Odası'na bağlı fırınlarda geçerli olacağı belirtilirken, tüketicilerin ekmek fiyatlarındaki bu değişikliğe nasıl tepki vereceği ve ekmeğe olan taleplerinde bir azalma olup olmayacağı ise merak konusu oldu. Özellikle ekmeğin temel bir gıda maddesi olması nedeniyle bu fiyat artışının şehir genelindeki ekonomik dengeleri nasıl etkileyeceği yakından takip edilecek konular arasında yer alıyor.