Bursa’nın Gemlik ilçesinde şiddetli yağışın neden olduğu olayda, bir inşaat firmasının yapmış olduğu istinat duvarı çöktü. Olayda 2 apartmanın hasar gördüğü, 2 kişinin yaralandığı ve 2 otomobilin duvarın altında kaldığı belirtildi. Olayın büyüklüğü, dron ile havadan görüntülendi.

2 Kişi Yaralandı

4 Mayıs ne günü, ne oldu, tarihte bu gün neler oldu? 4 Mayıs ne günü, ne oldu, tarihte bu gün neler oldu?

Gemlik ilçesi Balıkpazarı Yeni Mahalle’de gece saatlerinde başlayan yoğun yağış, bir inşaat firmasının yapmış olduğu istinat duvarını sabah saatlerinde büyük bir gürültüyle yıktı. Duvarın çökmesi sonucu 2 apartmanın hasar gördüğü, binada yaşayan 2 kişinin yaralandığı ve sitenin otoparkında bulunan 2 aracın da hasar gördüğü belirlendi.

Olayın Büyüklüğü Dron Görüntüleriyle Ortaya Çıktı

Yaşanan olayın büyüklüğü, dron ile havadan görüntülendi. Çöken duvarın 2 apartmana doğru yıkıldığı ve olay yerine hızla ekiplerin sevk edildiği bildirildi. Kısa sürede olay yerine itfaiye, AFAD, sağlık ve polis ekiplerinin sevk edildiği, ekiplerin çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.

Gemlik Kaymakamı Hasan Göç’ten Açıklama

Gemlik Kaymakamı Hasan Göç, yaşanan olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Geceden beri devam eden sağanak yağış sebebiyle bulunduğumuz bölgede istinat duvarı göçtü. 2 tane vatandaşımız hafif yaralı. Onları hastaneye intikal ettirdik. Bir kaç tane aracımız hasar gördü. Bunların alandan çekilmesini sağladık. Şimdi Çevre İl Müdürlüğü’müz ile konuştuk. Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş’a durumları arz ettim. Onun emir ve komutası dahilinde işlerimizi yürütüyoruz. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’müzden teknik elemanlar gelecek. Hem istinat duvarının hem de apartmanın durumuyla ilgili bir inceleme yapacaklar. En kısa sürede oluşan zararı gidermek üzere vatandaşlarımızı evlerine yerleştirmek üzere işlerimize başladık. En hızlı şekilde de devam ediyoruz." açıklamasını yaptı.