Gaziosmanpaşa'da CHP'nin itirazlarına rağmen oyların yeniden sayılması kararı alındı ve bu süreçte gerilim yaşandı. İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde CHP adayı Hakan Bahçetepe'nin seçimde önde olmasının ardından AK Parti'den gelen itiraz sonucu oyların yeniden sayılması kararı alındı. Ancak CHP'nin YSK'ya yazdığı itiraz dilekçesinin sonucu beklenmeden sayıma başlandı.

Yeni Atandığı Köyü Güzelleştirmek İsteyen İmamın Yolları Temizleme Çabası Beğeni Topladı Yeni Atandığı Köyü Güzelleştirmek İsteyen İmamın Yolları Temizleme Çabası Beğeni Topladı

Sayım işlemi Gaziosmanpaşa Belediyesi Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi'nde gerçekleştirildi. Ancak bu süreçte, oyların imha edildiği iddiaları ortaya atıldı ve bu durum salonda tansiyonun yükselmesine neden oldu.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, iddiaların ardından İstanbul Valisi Davut Gül'le görüştüğünü ve gerekli güvenlik önlemlerinin alınacağını belirtti. Çelik, yaşananları şu sözlerle aktardı:

"Gaziosmanpaşa’da İlçe Seçim Kurulu’nun yeniden sayım kararı ile ilgili itirazımız sonucu YSK toplantıdayken üç seçim kurulundan bir tanesinin ısrarla yeniden sayım yapmak istemesi siyasi baskıların bir sonucudur. İlçe Seçim Kurulunda ortaya çıkan kargaşa görüntüleri ile ilgili İstanbul Valisi ile görüştüm, gerekli güvenlik önlemeleri alınacak. Sandıktan çıkan iradenin masa başında değiştirilmesine izin vermeyiz. Milletvekillerimiz ve örgütümüzle görevimizin başındayız."