2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Son 16 Turu’nda Fransa, 85. dakikada attığı golle Belçika’yı 1-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. İşte maçın detayları...

Fransa - Belçika Karşılaşmasında Neler Oldu?

Almanya’da düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası’nın Son 16 Turu’nda, Fransa ile Belçika karşı karşıya geldi. İsveçli hakem Glenn Nyberg’in yönettiği mücadelede, Belçika gruplarda oynadığı maçlardan farklı bir dizilişle sahaya çıktı. Öte yandan, Fransızların yıldız oyuncusu Kylian Mbappe, burnundaki kırık nedeniyle maskeyle oynadı. İlk yarıda her iki takım da gol yollarında etkili olamazken, Fransa ikinci yarıya hızlı başladı ve birkaç önemli pozisyon yakaladı.

Fransa’nın Golü Nasıl Gelişti?

Maçın 83. dakikasında Belçika’nın tehlikeli atağında Kevin De Bruyne'nin ceza yayı üzerinden çektiği sert şut, Fransız kaleci Mike Maignan tarafından başarılı bir şekilde kurtarıldı. İki dakika sonra, Fransızlar hücumlarını sıklaştırarak golü bulmayı başardı. 62. dakikada Marcus Thuram’ın yerine oyuna dahil olan Kolo Muani, ceza sahasının sağ çaprazından yaptığı vuruşta, Belçika defans oyuncusu Jan Vertonghen’e çarpan topun yön değiştirmesiyle kaleci Koen Casteels’i yanıltarak ağlarla buluştu. Bu gol, Fransa’nın maçı 1-0 kazanmasını sağladı.

Fransa - Belçika Maçının Kilit Anları Nelerdi?

Mücadelede Fransa, Aurelien Tchouameni, Kylian Mbappe ve Antoine Griezmann ile önemli pozisyonlar bulurken, Belçika da Romelu Lukaku ile tehlikeli anlar yaşattı. Fransa’nın maçın sonunda bulduğu gol, oyunun kaderini belirledi. Belçika’nın kalecisi Koen Casteels ve savunma oyuncusu Jan Vertonghen’in şanssız anı, Fransızların lehine sonuçlandı ve Belçika’nın tur umutlarını sona erdirdi.

Fransa'nın Çeyrek Finaldeki Rakibi Kim Olacak?

Bu galibiyetle birlikte Fransa, tarihinde sekizinci kez Avrupa Şampiyonası çeyrek finaline yükseldi. 2016 yılında final oynayan Fransızlar, bu kez de çeyrek finale çıkarak büyük bir başarıya imza attı. Fransa, çeyrek finalde Portekiz ve Slovenya arasında oynanacak maçın galibiyle karşılaşacak. Her iki takım da zorlu rakipler arasında yer alıyor ve çeyrek finalin büyük bir mücadeleye sahne olması bekleniyor.