Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul F1 Sahası'nın Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait olduğunu belirterek, "İstanbul F1 Sahası'nda bir ihale süreci gerçekleşti ve nisan ayı içerisinde başarıyla tamamlandı. Şimdi ikinci aşamaya geçtik. Mayısın ilk haftası içerisinde yer teslimleri yapılacak. Yani mevcut kiracının, içerde bulunan kiracının yeri boşaltması ve ihaleyi kazanan yeni kiracıya devretmesi var. Sonrasında da hızlı bir şekilde 2026 itibarıyla Formula 1 yarışlarının İstanbul'a, Türkiye'ye getirilmesiyle ilgili kontratlama süreci başlayacak. Burada planlandığı şekilde süreç devam ediyor." açıklamasını yaptı.

FORMULA 1 TÜRKİYE'YE NE ZAMAN GELECEK?

Bakan Ersoy, "2026 yılı itibariyle Formula 1 yarışlarının Türkiye'ye getirilmesiyle ilgili kontratlama süreci başlayacak." şeklinde konuştu.

F1 (formula) ne zaman, hangi tarihte başlıyor (F1 yarış takvimi 2024) F1 (formula) ne zaman, hangi tarihte başlıyor (F1 yarış takvimi 2024)

Formula 1 tutkunları ve motor sporları severler, Türkiye'nin Formula 1'e ev sahipliği yapacak olmasının heyecanını yaşarken, bu gelişmelerin ülke turizmine de olumlu katkılar sağlaması beklenmektedir. Formula 1'in Türkiye'ye dönüşü, ülkenin uluslararası alandaki tanınırlığını artırarak turizm potansiyelini güçlendirecek önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir.