Endonezya'nın kuzeyinde bulunan Ruang Adası'nda yer alan Ruang Yanardağı, lav ve kül püskürtmesinin ardından hala volkanik faaliyetlerine devam ediyor. Bu durum nedeniyle bölgede bulunan 12 bin kişi için tahliye kararı alındı.

X 9Wf K4 Pmk K M Ml9R5 L R L1 Q

RUANG ADASI'NDA TEDİRGİN BEKLEYİŞ

Volkanik faaliyetlerin devam etmesi, bölgede tedirgin bekleyişi arttırıyor. Geçtiğimiz ay yaşanan patlamaların ardından tamamen tahliye edilen Ruang Adası'nda yaşayan 828 kişi çevre bölgelere yerleştirilmişti. Son günlerde patlamaların şiddetlenmesiyle tahliye kararı genişletildi.

TSUNAMİ RİSKİNE KARŞI TEDBİRLER

Yetkililer, Ruang Adası çevresinde bulunan diğer adaların ve Sulawesi eyaleti kıyılarının da tsunami riskine karşı boşaltılması kararı aldı. Endonezya Volkanoloji ve Jeolojik Tehlikeyi Azaltma Merkezi (PVMBG) tarafından yapılan açıklamada, yanardağda en az üç şiddetli patlamanın yaşandığı ve oluşan kül bulutlarının 5 bin metre yüksekliğe ve bin kilometrelik bir alana yayıldığı belirtildi.

HAVA TRAFİĞİNDE AKSAKLIKLAR

Patlamalar nedeniyle çevreye yayılan küller hava trafiğini de olumsuz etkiliyor. Bölgede bulunan 7 havalimanında uçuşlar durduruldu. Yanardağın püskürttüğü küllerin komşu ülke Malezya'ya doğru ilerlediği bildirildi.

Şükrü Yaman kaç yaşında (kimdir) aslen nereli, evli mi, ne iş yapıyor? Şükrü Yaman kaç yaşında (kimdir) aslen nereli, evli mi, ne iş yapıyor?

GEÇMİŞTEKİ FELAKETLER

Endonezya'da 2018 yılında Anak Krakatoa Yanardağı'nın patlaması sonucu meydana gelen tsunami felaketinde 426 kişi hayatını kaybetmiş ve on binlerce kişi yaralanmıştı. Bu nedenle, Ruang Yanardağı'ndaki volkanik faaliyetler büyük bir endişeyle takip ediliyor.