SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ve EYT emeklileri için sevindirici bir haber geldi. SGK tarafından yapılan duyuruyla, tüm emeklilere kaplıca tedavileri ücretsiz hale getirildi. Bu kararla, milyonlarca emekli, geçim derdiyle boğuşurken sağlık hizmetlerine daha kolay erişebilecek.

20 bin öğretmen ataması (2024) başvurusu ne zaman? Öğretmen atama tarihi netleşti! 20 bin öğretmen ataması (2024) başvurusu ne zaman? Öğretmen atama tarihi netleşti!

Ücretsiz kaplıca tedavisi alabilmek için belirli koşulları sağlamak gerekiyor. Resmi sağlık kurumlarından en az bir fiziksel tıp ve rehabilitasyon veya tıbbi ekoloji ve hidroklimatoloji uzman hekiminin bulunduğu sağlık kurulları tarafından düzenlenmiş sağlık kurulu raporu gerekmektedir. Bu raporda tanı, önerilen tedavi ve tedavi süresi gibi bilgilerin bulunması zorunludur.

Kaplıca tedavisi için Sağlık Bakanlığı tarafından işletme izni verilen tesislere başvurulmalıdır. Tedavi için belirlenen yol, gündelik ve refakatçi giderleri, düzenlenen sağlık kurulu raporuna dayanarak SGK tarafından karşılanacaktır.

Emeklilerin, kaplıca tedavisi için bu şartları yerine getirerek ücretsiz olarak yararlanmaları mümkündür. İsteğe bağlı olarak, belirli koşulları sağlayan bir refakatçi de götürülebilir. Hem emeklilerin hem de refakatçilerinin ücretleri ve yol masrafları SGK tarafından karşılanacaktır.

Tedavi 1

Bu kararla, emeklilerin sağlık hizmetlerine daha kolay erişmeleri ve yaşam kalitelerini artırmaları hedeflenmektedir.