ÖSYM tarafından düzenlenecek olan 2024 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) için adayların sınav giriş yerleri belli oldu. İşte detaylar:

Sınav Giriş Yerleri Nasıl Öğrenilir?

EKPSS'ye başvuran adaylar, sınava girecekleri bina/salon bilgilerini öğrenmek için ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden sınav giriş belgelerini edinebilirler. Sınav giriş belgesi, 15 Nisan 2024 tarihinden itibaren saat 15.00'ten itibaren "ais.osym.gov.tr" adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle erişilebilir.

Sınav Giriş Belgesi Nasıl Alınır?

Sınav giriş belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecek. Adaylar, belgelerini ÖSYM'nin resmi web sitesi üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile edinebilecekler. Belgede sınava girecekleri merkez, bina, salon bilgileri, adayın fotoğrafı, engel durumu ve kullanabileceği araç gereçler gibi detaylar yer alacak.

Sınav Tarihi ve Saati

Nihal Candan hapse geri mi girdi, neden serbest? Nihal Candan hapse geri mi girdi, neden serbest?

2024 EKPSS, 28 Nisan 2024 Pazar günü tek oturumda yapılacak. Sınav saat 10.15'te başlayacak ancak adaylar, sınav binalarına saat 10.00'dan sonra giremeyeceklerdir. Adayların sınav süresi, ek süre dahil olmak üzere Sınava Giriş Belgesi'nde yazılı olacaktır.

Önemli Hatırlatma

Adaylar, sınavda kullanacakları Sınava Giriş Belgelerini renkli veya siyah beyaz olarak yazıcıdan çıktısını alarak sınava gelmelidirler. Ayrıca belgede adayın fotoğrafının bulunması zorunludur. Belgede yazılı olan sınav salonundan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.

2024 EKPSS için geri sayım başladı. Adayların sınav sürecinde gerekli hazırlıkları yaparak sınavda başarılar dileriz.