İş insanı Uğur Akkuş ve yeğeni Emre Akkuş, "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 4'er yıl 2'şer ay hapse çarptırıldı. Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanıklar katılmazken, avukatları hazır bulundu. Mahkeme, sanıkların Orion Jv Havacılık firmasına 480 bin lira bedelli çek düzenledikleri ancak bu çekin karşılığı olmadığı için ödemesini alamayan müşteki Ramazan Gedik'i dolandırdıkları kanaatine vararak her iki sanığı da "nitelikli dolandırıcılık" suçundan cezalandırdı. Sanıkların ayrıca 83 bin 320'şer lira para cezası ödemelerine hükmedildi.

Mahkeme kararı öncesinde sanık avukatları savunmalarını yaparak müvekkillerinin suçsuz olduğunu ileri sürdü. Uğur Akkuş'un avukatı Ahmet Yıldız, müvekkilinin zararı gidermek üzere karşı tarafla uzlaşmaya çalıştıklarını ancak tarafların zararın 5 katı istemesi nedeniyle uzlaşma sağlanamadığını belirtti. Emre Akkuş'un avukatı Hüseyin Çağatay Çakar ise müvekkilinin diğer sanık Uğur Akkuş tarafından dolandırıldığını iddia ederek beraatını talep etti.

Bugün Kızıl Goncalar 20 Mayıs var mı, yeni kaçıncı bölüm yayınlanacak mı? Bugün Kızıl Goncalar 20 Mayıs var mı, yeni kaçıncı bölüm yayınlanacak mı?

Sanıkların "nitelikli dolandırıcılık" suçundan cezalandırılmalarına neden olan olayda, sanıkların fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek kamu kurumu niteliğinde olan mahkeme aracılığıyla "ödemeden men yasağı" aldırdıkları ve bu yolla müştekiyi dolandırdıkları belirlendi. Mahkeme, sanıkların suçu işlediklerine dair yeterli delil bulunduğunu ve bu sebeple cezalandırılmasına karar verdi.