Ülkü Ocakları Birliği'nin kurucu Genel Başkanı Dr. İbrahim Doğan'ın ani ölümü, Türkiye genelinde derin bir üzüntüye sebep oldu. Doğan'ın vefatıyla ilgili detaylar araştırılırken, hayatını kaybetmesi sevenlerini derinden sarstı.

DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan Kimdir, Aslen Nereli, Kaç Yaşında? Ali Bozan'ın Hayatı ve Siyasi Kariyeri DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan Kimdir, Aslen Nereli, Kaç Yaşında? Ali Bozan'ın Hayatı ve Siyasi Kariyeri

Ülkü Ocakları Birliği Kurucu Genel Başkanı Dr. İbrahim Doğan'ın Ardından

Dr. İbrahim Doğan, 1965 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitimine başladı. Üniversitelerde sol örgütlenmelerin artmasıyla birlikte, 1968 yılında Tıp Fakültesi Ülkü Ocağı'nı kurarak Ülkücü hareketin temellerini atmıştır. 1969 yılında ise Ülkü Ocakları Birliği'nin ilk Genel Kurulu'nda Genel Başkan olarak seçildi. Aktif siyasetin yanı sıra, 1979 yılında Uzman Tıp Doktoru ve KBB uzmanı olarak da mezun oldu.

Dr. İbrahim Doğan Ne Zaman Öldü?

Ülkü mücadelesine altmışlı yıllarda adım atan Dr. İbrahim Doğan, hayatı boyunca bu ideal uğrunda kararlılıkla ilerlemiştir. Ancak, 9 Haziran 2024 tarihinde vefat eden Doğan'ın ardından, Ülkücü camiada büyük bir boşluk oluşmuştur.

İbrahim Doğan'ın cenazesi, bugün ikindi namazını müteakip Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecektir. Merhumun vefatıyla birlikte, Türkiye genelinde sevenleri ve Ülkücü camia büyük bir üzüntüyle karşılanmıştır.

Editör: Murat Serdar Yıldız