Cinsel güç, bazı erkeklerde özellikle ileri yaşla birlikte azalan bir durumdur. Bazı erkekler cinsellik sorununu görmezden gelir ve bunun utanç verici olduğunu düşünerek herhangi bir çözüm arayışına girmezler. Ancak durumu bu kadar mahrem haline getirmek gereksizdir. Çünkü bu durumu yaşayan milyonlarca erkek vardır. Durumu dramatize etmeden önce makalemize göz atın ve size iyi gelecek en iyi tedavi seçeneklerini değerlendirin…

Cinsel gücü artırmak, eski şehvet dolu gecelerinize geri dönmek ve daha kaliteli bir cinsellik yaşamak için afrodizyak yiyeceklerin etkisi küçümsenmeyecek kadar çoktur. Beslenme düzeninize dikkat etmek, düzenli egzersiz yapmak ve stresten uzak durmak sağlıklı ve mutlu yaşamın vazgeçilmez parçalarıdır. Yenilen yemeklerin cinsel yaşama doğrudan etkisi vardır. Cinsel gücü artırmanın en önemli yolu cinsel organa sağlanan kan basıncından geçer. Çilek, fındık, zencefil, ceviz, bal, yulaf ezmesi, çikolata, yumurta gibi yiyeceklerle beslenmek sağlık bir cinsellik için vazgeçilmez yiyeceklerdir.

Cinsel gücü artırmak için protein ve aminoasit açısından zengin yiyeceklerin tüketimine dikkat edilmelidir. Bunlar;

- İçerisinde arginin bulunan susam, bezelye, yerfıstığı, jelâtin, yürek ve yumurta libido artışına neden olan önemli besinlerdendir.

- İçerisinde bulunan lösin ile cinsel yoğunlaşmayı engelleyen yorgunluğun giderilmesi için; Süt, yerfıstığı, balık, et, peynir, yumurta, bezelye, soya fasulyesi, buğday özü ve yeşil sebzeler.

- Arpa, beyin, yürek, süt, karaciğer, istiridye, nohut, bezelye, pirinç, soya fasulyesi, buğday özü ve buğday ununda bulunan “B1 vitamini”

- Yoğurt, istiridye, yeşil sebze, mantar, buğday özünde bulunan “B2 vitamini”

- Sperm hareketliliğini artırmak ve adrenalin salgısını yükseltmek için susam, yulaf, yumurta, peynir ve karaciğerde bulunan “fenilalanin”

- Erkeklerde testosteron artımı ve meni üretimi için süt ürünleri, deniz ürünleri, turp, enginar, kivi, avokado, böğürtlen, muz, karaciğer ve marulda bulunan “çinko”

- Erkekte kısırlığı, kadın da ise orgazm bozukluklarını önlemek için yeşil sebze, sarı renkli meyveler, dana ve tavuk ciğerinde bulunan “A vitamini”

- Cinsel yoğunluğu artırmak ve cinsel istek uyandırmak için yeşillik ve susamda bulunan “triptofan” ve balıklarda bulunan “B12 vitamini”

Ayrıca cinsel organa kan basıncı sağlamanın en önemli yollarından biri de egzersizdir. Egzersiz dolaşım sistemini çalıştıran en iyi yöntemdir. Egzersiz yapmanın sağlık açısından ne kadar büyük bir öneme sahip olduğu bilinen bir gerçek olduğu gibi cinsel isteği artırdığı ve cinsel yaşam süresini uzattığı da unutulmamalıdır. Egzersiz yapmanın cinsel yaşamdaki etkileri:

Cinsel isteği artırır. Çünkü kan akışının hızlanmasıyla cinsel organlara giden kan basıncı artar.

Erken boşalma ve sertleşme kaybını önler. Çünkü vücut oksijen seviyesi artacağından erkeğin cinsel hazzı da artar.

Penisin sertleşme kalitesini arttırır ve erkeğin boşalma süresini uzatır. Çünkü aşk kasları adını verdiğimiz pelvik taban kaslarının çalışmasıyla o bölgeye giden kan akışı artar.

Sertleşme sorununun en büyük psikolojik nedeni olan strese çok iyi gelir.