Süper Lig'in 33. haftasında Beşiktaş, sahasında MKE Ankaragücü'nü konuk etti. Siyah-beyazlılar, uzun bir aradan sonra galibiyetle tanıştı. Ernest Muçi'nin 18. dakikada attığı golle öne geçen Beşiktaş, Muleka'nın 67. dakikadaki golüyle skoru 2-0 yaptı ve maçtan galip ayrıldı.

Muçi ve Muleka İle Gelen Goller

Maçın ilk yarısında etkili bir performans sergileyen Beşiktaş, hücumda fırsatları iyi değerlendirdi. Muçi'nin 18. dakikada attığı golle öne geçen Beşiktaş, ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. İkinci yarıda da üstün bir oyun sergileyen siyah-beyazlılar, Muleka'nın 67. dakikadaki golüyle skoru 2-0 yaptı ve maçı kontrol altına aldı.

Galibiyet Hasretine Son Verdi

Bu galibiyetle Beşiktaş, ligdeki 5 maçlık galibiyet hasretine son verdi. Portekizli teknik direktör Fernando Santos ile yolların ayrılmasından sonra oynadığı ilk maçta 3 puanı alan Kartal, ligdeki iddiasını sürdürdü. Öte yandan Ankaragücü karşısında alınan galibiyet öncesinde son galibiyetini 25 Şubat 2024 tarihinde İstanbulspor'a karşı alan Beşiktaş, Galatasaray, Gaziantep FK ve Antalyaspor'a mağlup olmuş, Başakşehir ve Samsunspor ile berabere kalmıştı.

İyi Oyun ve Pozisyonlar

Maç boyunca etkili bir performans sergileyen Beşiktaş, hücumda etkili olmaya çalıştı. Muçi'nin 10. dakikada kaçırdığı gol fırsatıyla başlayan ataklar, Rashica'nın 13. dakikadaki ortasıyla devam etti. Gedson'un 18. dakikadaki golüyle skoru 1-0 yapan Beşiktaş, ikinci yarıda da etkili oyununu sürdürdü. Muleka'nın 67. dakikadaki golüyle skoru 2-0 yapan siyah-beyazlılar, maçtan galip ayrıldı.

Maçtan Dakikalar

Beşiktaş – Rizespor bugün mü (3 Mayıs) saat kaçta, hangi kanalda? Beşiktaş – Rizespor bugün mü (3 Mayıs) saat kaçta, hangi kanalda?

10. dakikada Muçi'nin pasında Rashica'nın vuruşu auta gitti.
13. dakikada Rashica'nın ortasında Kazımcan'ın kafa vuruşu direğe çarptı.
18. dakikada Gedson'un golüyle Beşiktaş öne geçti.
22. dakikada Gedson'un şutu kornere çıktı.
39. dakikada Morutan'ın şutu direğe çarptı.
52. dakikada Kitsiou'nun şutu auta gitti.
57. dakikada Ghezzal'ın serbest vuruşu direğe çarptı.
67. dakikada Muleka'nın golüyle skor 2-0 oldu.

Maçın Hakemleri ve Kadrolar

Hakemler: Bahattin Şimşek, Esat Sancaktar, Yusuf Bozdoğan
Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Svensson, Worrall, Necip Uysal, Emrecan Terzi (Tayyip Talha Sanuç dk. 44), Gedson (Demir Ege Tıknaz dk. 90), Al Musrati, Ghezzall (Alex Chamberlain dk. 76), Muçi, Rashica (Vincent Aboubakar dk. 76), Muleka (Mustafa Hekimoğlu dk. 90)
MKE Ankaragücü: Bahadır Han Güngördü, Kitsiou, Radakovic, Mujakic, Kazımcan Karataş, Kaan Güneren (Pedrinho dk. 58), Tolga Ciğerci, Morutan (Chatzigiovanis dk. 76), Efkan Bekiroğlu (Saponara dk. 76), Bassogog (Flips dk. 90+1), Sowe (Macheda dk. 90+1)