Okullarda bayram tatili kaç gün, 9 gün mü olacak oruç ayının ortalarına gelinirken program yapmak isteyen milyonlarca kişi tarafından araştırılıyor. Ara tatil ve bayram tatili bu yıl aynı zamana denk geliyor. Bu nedenle nisan ara tatil ve Ramazan Bayramı kesişecek. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geçtiğimiz günlerde açıklama gelmişti. Peki, Ramazan Bayramı tatili ne zamam başlıyor ve bitiyor? Bayram tatiline kaç gün kaldı? İşte detaylar...

Bayram tatili ne zaman 2024 ramazan ayı ile birlikte merak ediliyor. Kamu çalışanlarının da 9 günlük tatil beklentisi başlarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan beklenen açıklama geldi. Erdoğan, Kamu çalışanlarının 10 Nisan'da başlayacak bayram tatilinde 1,5 günlük sürede idari izinli sayılacağını söyledi. Bunun ardından özel sektöre bayram tatili araştırmaları hız kazandı. Peki, Ramazan Bayramı tatili özel sektöre kaç gün, 9 gün mü? İşte detaylar...

BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN, 9 GÜN MÜ?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklama şu şekilde;

Mahsa Amini olayı nedir, neden öldü, kimler ne için öldürdü? Mahsa Amini olayı nedir, neden öldü, kimler ne için öldürdü?

"Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan 2024 tarihinde başlayacak Ramazan Bayramı öncesindeki 1,5 günlük sürede idari izinli sayılacakları kararımızı kamuoyumuzla paylaşmak istiyorum.

Böylece Salı günkü yarım günü ve Pazartesi gününü bayram tatiline ekleyerek kamu çalışanlarımıza rahatça değerlendirebilecekleri 9 günlük bir vakit verdik.

Tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum."

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ ÖZEL SEKTÖRE KAÇ GÜN?
9 günlük tatil idari izin kapsamında olduğu için kamu çalışanlarına veriliyor. İdari izin ya da diğer adıyla idari tatil sadece 657 sayılı kanun kapsamında yer alan devlet memurlarını kapsayan bir izin türüdür. İdari izin bir bakıma kişinin çalıştığı kurum tarafından verilen izin anlamını taşımaktadır. Bu nedenle özel sektör için bayram tatili arefe günü yarım gün olmak üzere 3 buçuk gün olarak gerçekleştirilecek.

2024 RAMAZAN BAYRAMI VE ARA TATİL TARİHLERİ
Nisan ara tatil 6 Nisan Cumartesi başlıyor ve 14 Nisan Pazar günü son buluyor.

Ramazan Bayramı Arefe Günü: 9 Nisan 2024 Salı
1. Gün: 10 Nisan 2024 Çarşamba
2. Gün: 11 Nisan 2024 Perşembe
3. Gün: 12 Nisan 2024 Cuma