Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte milyonlarca genç, evlilik kredisi ile ilgili son gelişmeleri merakla takip etmeye başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, beklenen tarihi açıkladı.

BAKANLIK AÇIKLADI: FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ DETAYLARI BELLİ OLDU

Evlilik kredisine yönelik detaylar ve başvuru tarihleri milyonlarca kişi tarafından merak ediliyordu. Bakan Göktaş'ın yaptığı açıklamaya göre, faizsiz evlilik kredisinden 18 ile 29 yaş aralığında olan kişiler yararlanabilecek. Bakan Göktaş, evlilik kredisi ödemelerinin Mayıs ayı içerisinde yapılacağını duyurdu.

BAKAN GÖKTAŞ'IN AÇIKLAMALARI

Bakan Göktaş, Macaristan Kültür ve İnovasyon Bakanı Janos Csak'ın katılımıyla düzenlenen Türkiye ile Macaristan'ın Aile Yapısının Güçlendirilmesine Yönelik Özgün Yaklaşımlar Paneli'nde önemli açıklamalarda bulundu. Göktaş, sıfır faizli 150 bin TL'lik evlilik kredisi başvurusu kabul edilen gençlere ödemelerin Mayıs ayı içerisinde yapılacağını ilan etti.

Yapı Kredi'de yeni atamalar nereye oldu, hangi görevlere kimler geldi? Yapı Kredi'de yeni atamalar nereye oldu, hangi görevlere kimler geldi?

Bakan Göktaş, evlilik kredisiyle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Gençlerimizin aile kurmalarını desteklemek ve onları her türlü sosyal riske karşı korumak için Aile ve Gençlik Fonunu kurduk. Bu fonla genç çiftlerimize faizsiz kredi desteği sağlıyoruz. Bu vesileyle Mayıs ayı içerisinde başvuruları kabul edilen gençlerimizle ödemeleri yapacağımızın müjdesini de paylaşmak istiyorum."

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI VE DETAYLARI

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, depremden etkilenen 11 il dışında taşınmaz sahibi ya da hissedarı olmamak, çiftlerin son 6 aylık gelir toplamı ortalaması ve son aya ait gelirleri toplamı 2 asgari ücretten fazla olmamak, resmi nikâh tarihine en az 2 ay en fazla 6 ay kalmış olmak, bakanlığın sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmek ve belirli suçlardan mahkûmiyet bulunmamak gibi şartlar bulunuyor.

Bakan Göktaş'ın açıklamalarıyla birlikte milyonların beklediği tarih belli oldu ve evlilik kredisi başvuru süreci için geri sayım başladı.