Emekli İkramiyeleri Hesaplara Yatıyor: Milyonlar Memnun!

Kurban Bayramı yaklaşırken emeklileri sevindirecek bir haber geldi: Bayram ikramiyeleri hesaplara yatmaya başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruyla bu önemli gelişmeyi emeklilere duyurdu. Milyonlarca emeklinin beklediği ikramiye ödemeleri toplamda 42 milyar TL'yi bulacak. Bu ödemelerle emeklilerin bayram sevincine ortak olunacak.

Hayvanları Koruma Kanununda ötenazi maddesi kaldırıldı mı, hangi maddeler eklendi? Hayvanları Koruma Kanununda ötenazi maddesi kaldırıldı mı, hangi maddeler eklendi?

3 Bin TL İkramiye Herkesin Hesabında

Emekli ikramiyeleri 3 bin TL olarak hesaplara geçiyor. Bu uygulamadan SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin yanı sıra dul ve yetim maaşı alanlar, yaşlılık parası alanlar, şampiyon sporcular, şehit yakınları, gaziler, terörden zarar gören sivil vatandaşlar ve güvenlik korucuları da faydalanabilecek.

Kamu İşçilerine de Müjde Var

Kamu işçileri de yılın ikinci yarısında ikramiye almaya hazırlanıyor. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, kamu işçilerine verilecek ikramiyenin tarihleri belli oldu. İkramiye ödemeleri 14 Haziran ve 13 Aralık tarihlerinde iki taksit olarak gerçekleşecek. Maden işçilerine yapılacak ilave tediyenin tamamı ise 23 Aralık'ta ödenecek.

Minimum 8 Bin TL İkramiye

Kamu işçilerine ödenecek tediye, maaşa göre farklılık gösterecek. En düşük kamu ikramiyesi vergi indirimleri dahil yaklaşık 8 bin TL civarında olacak. Yargıtay kararına göre ilave tediyenin haczedilmesi mümkün olmayacak. Ancak damga vergisine tabi olan ikramiyelerden sigorta primi kesintisi yapılabilir.

Editör: Murat Serdar Yıldız