ASKERLİK YERLERİ BELLİ OLDU: SEVK TARİHLERİ

Seçim ve sınıflandırma sonuçları 3 Mayıs 2024 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere duyurulacak. Sınıflandırılan yükümlüler tekrar sınıflandırma işlemine tabi tutulmayacak. Ancak daha önceki sınıflandırma dönemlerinde sınıflandırılanlar da dâhil olmak üzere yedek subay ve astsubay adayları ile erler, tabi oldukları celp ve sevk döneminde mazeretleri olmaksızın askere sevk edilecekler.

Süheyl Batum SERVETİ, mal varlığı ne kadar, şirketi var mı? Süheyl Batum SERVETİ, mal varlığı ne kadar, şirketi var mı?

ASKERLİK TERLERİ VE SEVK TARİHLERİ BELLİ OLDU MU?

Yedek subay, astsubay adayları ve erlerin sevk tarihleri şu şekildedir:
- Yedek Subay/Astsubay Adayları ile Er (1’inci Grup): 16 Mayıs 2024
- Er (2’nci Grup): 27 Haziran 2024
- Er (3’üncü Grup): 25 Temmuz 2024

ASKERLİK YERLERİ E-DEVLET SORGULAMA 

Yükümlüler, sevk belgelerini sevk tarihinden 10 gün öncesinden itibaren e-Devlet veya askerlik şubesinden alabilecekler. Ayrıca, yükümlülere adreslerine dayalı olarak yol ve iaşe bedeli ödenecek. Ödemeler, kimlik belgeleri ile PTT şubelerinden veya PTT kartı ile PttMatiklerden alınabilecek. Yükümlüler ayrıca, askerlik hizmeti süresince banka kartı edinmek için herhangi bir banka şubesine başvurabilecekler.

Askerlik hizmeti süresince kullanılan cep telefonu hatlarıyla ilgili olarak, yükümlülerin terhis olmalarını müteakip yetkili GSM bayilerine müracaat ederek sivil hayattaki cep telefonu hatlarının özelliklerine döndürme imkanı sağlanacak.

Son Duyurular

Sevk belgesini almamak veya aldığı halde belirtilen süre içinde sınıf okulu veya eğitim merkezlerine katılmamak, askeri bakaya durumunu doğuracaktır. Duyuru, 7179 sayılı Askeralma Kanunu’nun 27. maddesi gereğince yükümlülere tebliğ niteliğindedir.

Yükümlüler, bu duyuruya MSB'nin internet sitesinden ve TRT teleteksten ulaşabilirler.