Antalya'da girdi maliyetlerinin yükselmesiyle birlikte fırıncılar, ruhsatsız fırınlarla mücadele ediyor. Antalya Fırıncılar Odası Başkanı Murat Ülger, ekmeğe zam yapma gerekliliğini vurgulayarak, bunun kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Yükselen maliyetlerin yanı sıra ruhsatsız fırınlarla da baş etmeye çalışan fırıncılar, zor günler geçiriyor. Murat Ülger, kaçak fırın sorununun devam ettiğini ve yetkililere başvurularının sonuçsuz kaldığını belirtti.

Kaçak fırınlar konusunda yetkililerin yetersiz kaldığını ifade eden Ülger, çözüm bulunmadığını ve kendilerinin görmezden gelindiğini dile getirdi.

Altınay savunma ne kadar lot veriyor, halka arz oldu mu? Altınay savunma ne kadar lot veriyor, halka arz oldu mu?

ANTALYA'DA EKMEK FİYATI NE KADAR OLDU, EKMEĞE ZAM MI GELDİ

Maliyetlerdeki artışa rağmen bakanlığın zam yapmamaları yönünde baskı uyguladığını belirten Ülger, ekmeğe zam yapma konusunda kararsız olduklarını belirtti.

Antalya Fırıncılar Odası, 1 Şubat 2024 tarihi itibariyle ekmeğe zam yapmış, 210 gram olan ekmeği 220 grama çıkararak 9 liradan satışa sunmuştu. Ancak fırıncılar 220 gram ekmek için 10 lira fiyat talep etmişti. Ülger, bu konudaki sıkıntıları ve belediyelerin ucuz ekmek satışlarıyla ilgili eleştirilerini dile getirdi.