Fenerbahçe'nin mevcut başkanı Ali Koç, yaklaşan genel kurulda tekrar aday olacağını açıkladı. Koç ailesine mensup olan Ali Koç, 2018 yılında Fenerbahçe başkanlığına seçilmiş ve o günden beri kulübün yönetiminde önemli bir rol oynamıştır. Özellikle Fenerbahçe camiası içerisinde Ali Koç'un serveti merak konusu olmuş ve bu konuda birçok araştırma yapılmıştır.

Ali Koc Serveti 4

ALİ KOÇ'UN SERVETİ NE KADAR?

Ali Koç'un serveti, Koç ailesinin önemli bir ferdi olması nedeniyle geniş çaplı bir merak konusu olmuştur. Forbes'a göre Ali Koç'un servetinin 2018 yılında 850 milyon dolar civarında olduğu belirtilmektedir. Ancak sonraki dönemlerde bu rakamda bir düşüş yaşandığı tahmin edilmektedir. Şu anki servetinin yaklaşık 700 milyon dolar civarında olduğu tahmin edilmektedir. Bu servet, Ali Koç'u Türkiye'nin en zengin iş insanları arasında 43. sıraya yerleştirmektedir.

Ali Koç'un serveti, çeşitli sektörlerdeki şirketlerdeki görevleriyle de bağlantılıdır. Koç Holding'in yanı sıra, Ford Otosan, Yapı Kredi Bankası, Koçtaş, Otokar ve Setur gibi önemli şirketlerin yönetim kurulu başkanlığı veya başkan vekilliği gibi görevleri bulunmaktadır.

Ali Koc Serveti

KARİYER VE BAŞARILARI

Ali Koç'un kariyeri ve başarıları da dikkate değerdir. İş insanlığının yanı sıra spor yöneticiliği de yapmış olan Koç, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün başkanlığını sürdürmektedir. Aynı zamanda Kulüpler Birliği Başkanı olarak da görev yapmıştır.

Ali Koç, İstanbul'un Şişli ilçesinde doğmuş olup, günümüzde 57 yaşındadır. Eğitimini Londra'daki Harrow School'dan mezun olduktan sonra ABD'de Rice Üniversitesi'nde işletme eğitimi almış ve Harvard Üniversitesi'nde de yüksek lisans yapmıştır.

Ali Koc Serveti 55

KİMİNLE EVLİ VE KAÇ ÇOCUĞU VAR?

Ali Koç'un özel hayatı da merak edilen konular arasındadır. 2005 yılında Nevbahar Demirağ ile evlenen Ali Koç'un iki çocuğu bulunmaktadır: Leyla Sadberk Koç ve Kerim Rahmi Koç. Aileleriyle birlikte magazinden uzak bir yaşam sürmeyi tercih eden Ali Koç ve eşi, çocuklarının kamuoyundan uzak bir şekilde büyümelerini sağlamaktadırlar.

Kayserispor Orta Saha Oyuncusu Baran Ali Gezek Kimdir, Aslen Nereli, Kaç Yaşında? Baran Ali Gezek Futbol Kariyeri Kayserispor Orta Saha Oyuncusu Baran Ali Gezek Kimdir, Aslen Nereli, Kaç Yaşında? Baran Ali Gezek Futbol Kariyeri

Editör: Mehmet Çetil