Ramazan ayının son günlerinde bayram heyecanı artarken, tatil planları da hız kazanmaya başladı. Bu yıl Ramazan Bayramı hafta içine denk geldiği için bayram tatili kamu çalışanları için 9 güne uzatıldı. Ancak, 8 Nisan 2024 Pazartesi günü bankalar normal çalışma düzenlerine devam edecek.

Bayram Tatilinin Başlangıcı ve Uzunluğu

Ramazan Bayramı'nın arefesi Salı gününe denk geliyor ve bayram tatili 10 Nisan Çarşamba günü başlayacak. Bayram tatili süresince bankalar da tatil nedeniyle kısa bir süreliğine kapalı olacak. Ancak, 8 Nisan Pazartesi günü bankalar hizmet vermeye devam edecek.

Marmaray, Başkentray, İZBAN 19-20 Mayıs ücretsiz mi, saat kaça kadar toplu taşıma olacak? Marmaray, Başkentray, İZBAN 19-20 Mayıs ücretsiz mi, saat kaça kadar toplu taşıma olacak?

Bankaların Çalışma Düzeni

Bankaların 9 Nisan arefe günü öğleden sonra başlayacak olan resmi tatil süreci öncesinde, 8 Nisan Pazartesi günü normal çalışma saatlerinde müşterilerine hizmet sunacaklar.

Özetle, 8 Nisan Pazartesi günü bankalar açık olacak ancak 9 Nisan'dan itibaren bayram tatili nedeniyle kısa bir süreliğine kapalı olacaklar. Bu nedenle, bankacılık işlemlerinizi planlarken tatil öncesindeki son iş günü olan 8 Nisan'ı göz önünde bulundurmanız önemlidir.