Türkiye'deki tekel bayiler, British American Tobacco (BAT) grubuna ait sigaraları satmama kararı aldı. Bu kararın ardında, BAT'ın kar marjlarını düşürmesi ve tekel bayilerin kazancını olumsuz etkilemesi yatıyor. İşte, tüketicilerin merak ettiği BAT sigaraları ve yaşanan gelişmelerin detayları...

TÜKETİCİLER, HANGİ SİGARALARI BOYKOT ETMELİ?

BAT grubuna ait sigaralar arasında Dunhill, Kent, Lucky Strike, Pall Mall, Vogue, Rothmans, Benson & Hedges, Winfield, State Express 555, Kool ve Viceroy gibi markalar yer alıyor. Türk tekel bayileri, bu markalara ait sigaraları raflarında bulundurmayarak boykot etme kararı aldı.

Cengiz Dede kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, mesleği ne ve hayatı Cengiz Dede kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, mesleği ne ve hayatı

BAT SİGARALARI NEDEN BOYKOT EDİLİYOR?

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, BAT'ın kar marjlarını düşürmesiyle tekel bayilerin kârlarının sıfıra indiğini belirtiyor. Bu durumun haksız rekabete yol açabileceğini ifade eden Dündar, Türk tekel bayilerinin haklarını korumak için BAT sigaralarını boykot etme kararı aldıklarını açıkladı.

BAT SİGARALARI FİYATLARI 2024

Son dönemde gelen zamlarla birlikte BAT sigaralarının fiyatları da tüketicileri zorlamaya başladı. Boykot kararının ardından fiyatların nasıl bir seyir izleyeceği merak ediliyor.

Sigara Boykotu Iste Satilmayacak Sigaralar Bat Grubu Sigara Fiyatlari

BAT SİGARA GRUBU HANGİ ÜLKEYE AİT?

British American Tobacco (BAT), Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri ortaklığında kurulmuş bir tütün şirketidir. Philip Morris'ten sonra dünyanın en büyük ikinci tütün şirketi olan BAT, global bir tütün devi olarak faaliyet göstermektedir.