Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın hayata geçirdiği Aile Gençlik Fonu kapsamında evlenecek gençlere yönelik sunulan 0 faizli 150 bin TL evlilik kredisi desteği, gençler arasında büyük ilgi uyandırıyor. Ancak, evlilik kredisi başvurularının ardından ödeme takvimi hakkında henüz kesin bir tarih belirlenmedi.

Evlilik kredisi desteğine başvurular şubat ayında başlamış ve başvurular ilk etapta deprem bölgesindeki illerde yaşayan gençlerden alınmıştı. Ancak, 150 bin TL'lik evlilik kredisi ödemelerine ilişkin net bir tarih açıklanmadı.

EVLİLİK KREDİSİ ÖDEMELERİ BEKLENİYOR

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, evlilik kredisine dair yapılan açıklamalarda, gençlerin aile kurmalarını desteklemek ve onları sosyal risklere karşı korumak amacıyla Aile ve Gençlik Fonu'nun kurulduğunu belirtti. Bu fon aracılığıyla genç çiftlere faizsiz kredi desteği sağlandığını ifade eden Bakan Göktaş, başvuruları kabul edilen gençlerle Mayıs ayı içerisinde ödemelerin gerçekleştirileceğini duyurdu. Ancak, evlilik kredisi ödemelerinin tam olarak ne zaman yapılacağı hala belirsizliğini koruyor.

EVLİLİK KREDİSİ ŞARTLARI

Evlilik kredisinden faydalanabilmek için belirlenen şartlar şu şekildedir:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Başvuru tarihinde 18-29 yaş arasında olmak,

- Depremden etkilenen 11 il dışında taşınmaz sahibi veya hissedarı olmamak,

- Son 6 aylık gelir toplamının 2 asgari ücretten fazla olmaması,

- Başvuru tarihinde resmi nikah tarihine en az 2 ay en fazla 6 ay kalmış olmak,

- Bakanlığın sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmek,

- Belirli suçlardan hakkında kesinleşmiş bir mahkumiyet kararı bulunmamak.

Gram altın2570 TL olacağı tarihi açıkladı, o tarihte gram altında rekor geliyor! Gram altın2570 TL olacağı tarihi açıkladı, o tarihte gram altında rekor geliyor!