Türkiye'nin 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlere odaklandığı bu dönemde, Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'den tartışma yaratacak bir açıklama geldi. İsmailağa Cemaati ile yaşadığı kavga ile gündeme gelen Ünlü, Cumhur İttifakı dışındaki partilere oy vermenin caiz olmadığını iddia etti.

Kızılcık Şerbeti Pembe’nin eşi ne iş yapıyor, eşi bakın kim çıktı, meğer onunla evli… Kızılcık Şerbeti Pembe’nin eşi ne iş yapıyor, eşi bakın kim çıktı, meğer onunla evli…

Ünlü'nün yaptığı paylaşımda, "Ülkeyi bunlara mı teslim edelim yani?" diyerek sözlerine başladığı görüldü. "Ehveni şerin tercih olunması vaciptir. Vaciptir ne demek başka çıkarın yok, mecbursun. Bunu yapmadığı anda günahkar olur." ifadelerini kullanan Ünlü, Cumhur İttifakı'nın dışındaki partilere oy vermenin caiz olmadığını savundu.

Özellikle İstanbul ve Ankara gibi kazanamayacakları kesin olan yerlerde Cumhur İttifakı'na karşı oy kullanarak CHP ve DEM gibi partilere kazandırılacağı kuvvetle muhtemel olan partilere oy vermenin günah olduğunu belirten Ünlü, "Bunlar mesuldür. Günahkar olur ve azaba gider. Sana ne bu işlerden diyemezsin. Ben adama vacibini, günahını anlatmak zorundayım." şeklinde konuştu.

Ünlü'nün bu açıklamaları, seçim sürecinde farklı görüşlerin ve tercihlerin önemini bir kez daha gündeme getirirken, sosyal medyada da geniş yankı buldu. Özellikle İslam dinine mensup olanların tercihlerini belirlerken dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan Ünlü'nün açıklamaları, tartışmalara sebep oldu.