Adanaspor küme mi düştü, 1 lige düşmesi kesinleşti mi? Adanaspor küme mi düştü, 1 lige düşmesi kesinleşti mi?

Süper Lig takımlarından Galatasaray, gelecek sezonun kadro planlamasını yaparken önemli kararlar aldı. Yabancı oyuncu sayısının 12'ye düşeceği gelecek sezonda, Sarı-Kırmızılılar 8 yabancı futbolcuyla yollarını ayırmaya karar verdi. İşte Okan Buruk'un gözden çıkardığı o isimler...

Milli arada Antalya'da kamp yapan Galatasaray'da, yeni sezon öncesi transfer çalışmaları hız kazandı. Şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj elde eden Galatasaray, 24. şampiyonluk kupasını müzesine götürmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu süreçte iç ve dış transfer çalışmalarına ağırlık veren Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, transferde yapılacak hamleler hakkında açıklamalarda bulundu.

Buruk, kiralık oyuncularla ilgili yaptığı açıklamada, "Zaniolo çok önemli ve değerli bir oyuncu. Gelip bizimle olmak isterse ben kadromda olmasını isterim. Ancak hem kulübün hem de Zaniolo'nun ne düşündüğü çok önemli. Yunus Akgün iyi gidiyor. Geri dönerse bizim için çok önemli bir oyuncu olacak. Emin Bayram çok iyi gidiyor. Bizim ilerleyen yıllarda iyi bir stopere sahip olacağımızı biliyoruz. Yusuf Demir, istediğimiz gibi süre alamıyor. Yazın dönüp bizimle olacak. Bu sezon Basel performansı iyi olmadı ama bence gelişecek. Potansiyelli bir oyuncu." ifadelerini kullandı.

Ayrıca Rafa Silva transferiyle ilgili de konuşan Okan Buruk, "Şu anda net bir isim üzerinde çalışma yok. Serbest statüde birçok oyuncu çıkacaktır. Şu anda ben lige odaklandım ama oyuncu izleme departmanımızın hazırlıkları sürüyor. Bu sezonki performanslara göre mevkiler de birkaç hafta içinde netleşecektir." dedi.

Ayrılıklar Netleşti

Galatasaray'da sezon sonunda takımdan ayrılacak isimler büyük ölçüde netleşti. İşte o futbolcular:

Serge Aurier
Tanguy Ndombele
Sergio Oliveira
Tete
Hakim Ziyech
Carlos Vinicius
Zaha
Mertens
Galatasaray'ın yeni sezon öncesi yaptığı bu ayrılıklar, takımın gelecek sezonki kadro yapısında önemli değişikliklere işaret ediyor.