Öğretmen atama başvuru kılavuzu 2024 çıktı mı, MEB öğretmen atama kılavuzu görüntüleme ekranı Öğretmen atama başvuru kılavuzu 2024 çıktı mı, MEB öğretmen atama kılavuzu görüntüleme ekranı

Millî Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adını taşıyan yeni müfredat, önemli değişiklikleri içeriyor. İşte detaylar:

YENİ MÜFREDATIN GEÇERLİ OLDUĞU SINIFLAR BELİRLENDİ

Yeni müfredat değişikliği, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde uygulanacak. Yaklaşık 20 milyon öğrenciyi ilgilendiren bu değişiklik, "gorusoneri.meb.gov.tr" adresinden erişime açıldı.

ESNEK VE ÖZGÜN BİR YAPI BENİMSENDİ

Yeni müfredatta, değişen dünyaya uyum sağlamak ve ihtiyaçlara cevap verebilmek için esneklik ve özgünlük ön planda. Öğrencilerin millî bilince sahip, ahlaklı, erdemli ve bilge nesiller olmaları hedefleniyor.

BAŞLANGIÇ TARİHİ BELLİ OLDU

MEB'in açıklamasına göre, yeni müfredat değişikliği 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanacak. Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda yeni müfredat başlayacak.

Müfredat Değişikliğinin Kapsamı

Yenilenen müfredat programları şu şekilde belirlendi:

Okul öncesi öğretim programı 3-5 yaş,
İlkokul-ortaokul kademeleri için fen bilimleri dersi 3-8. sınıf, hayat bilgisi dersi 1-3. sınıf,
İlkokul matematik dersi 1-4. sınıf, ilkokul Türkçe dersi 1-4. sınıf,
Ortaokul matematik dersi 5-8. sınıf, ortaokul Türkçe dersi 5-8. sınıf,
Lise kademeleri için biyoloji, coğrafya, felsefe, fizik, kimya, matematik, TC inkılap tarihi ve Atatürkçülük, tarih, Türk dili ve edebiyatı, din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri.