Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından duyurulan Yaşlı Destek Programı (YADES), Türkiye genelinde yaşlı nüfusun artmasıyla birlikte yaşlılara yönelik hizmetlerin çeşitlendirilmesi ve artırılması amacıyla başlatıldı. Program, Türkiye'de ikamet eden ve hizmete ihtiyaç duyan yaşlıların korunması, desteklenmesi ve yaşamlarının kolaylaştırılması için önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

YADES, biyo-psiko-sosyal bakıma ihtiyacı olan yaşlıların yaşadıkları mekânlarda gerekli bakımların yapılmasını ve bu hizmetlerin ülke genelinde yaygınlaştırılmasını hedefler. Programın 13 ilde uygulanmaya başladığı belirtiliyor. Bu iller şunlardır: Antalya, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Malatya, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Trabzon, Diyarbakır ve Erzurum.

Hatay’da Kuvvetli Yağışlar Nedeniyle Sıkıntılı Anlar Hatay’da Kuvvetli Yağışlar Nedeniyle Sıkıntılı Anlar

Programa katılım için 65 yaş ve üstü olmak gerekmektedir. Programa başvurular, belediyelerin hazırlayacakları proje tekliflerinin en geç 3 Haziran saat 17.00'ye kadar ilgili valiliklere teslim edilmesiyle gerçekleştirilecek. Bu şekilde yaşlılara yönelik hizmetlerin kalitesinin artırılması ve yaşlıların daha iyi koşullarda yaşamlarını sürdürebilmeleri hedefleniyor.