Uyuşturucu tacirlerine dev operasyon! 1 milyon 781 bin kök kenevir ve 511 kilo esrar yakalandı Uyuşturucu tacirlerine dev operasyon! 1 milyon 781 bin kök kenevir ve 511 kilo esrar yakalandı

Suç örgütünün lideri Vedat Kıpçak hakkında pek bilgi yok. Ancak son zamanlarda yapılan büyük operasyonlarla gündeme geldi. Vedat Kıpçak'ın kim olduğu, nereli olduğu ve kaç yaşında olduğu gibi detayları merak ediliyor. İşte suç örgütü lideri Vedat Kıpçak hakkında bilinenler.

VEDAT KIPÇAK KİMDİR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa merkezli 13 ilde düzenlenen ‘Mahzen-46’ operasyonlarında ulusal çapta faaliyet gösteren 3 ayrı organize suç örgütünün çökertildiğini açıkladı.

MAHZEN-46 OPERASYONU

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa merkezli 13 ilde düzenlenen 'Mahzen-46' operasyonlarında ulusal çapta faaliyet gösteren 3 ayrı organize suç olayının çökertildiği açıklandı. Bu operasyon kapsamında Vedat Kıpçak da yakalanmıştır.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabı X'ten yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştır:

“Bursa merkezli 13 ilde düzenlenen “MAHZEN-46” operasyonlarında; elebaşılığını Vedat Kıpçak, Fırat Erdal ve Ersin Bulut'un yaptığı ulusal çapta faaliyet gösteren 3 ayrı Organize Suç Örgütü çökertildi. Operasyonlarda elebaşlarının da içerisinde yer alan organize suç örgütü üyesi 112 şüpheli yakalandı. Aziz Milletimizin Bini İsterim ki; Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim eder. Şafak sökerken de gün içinde operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek.”

ELE GEÇİRİLEN MALZEMELER

Operasyon kapsamında, Vedat Kıpçak'ın liderliğini yaptığı suç örgütü üyesi 74 şüpheli yakalandı. Operasyonda ele alma özellikleri:

13 kilo metamfetamin

87 litre sıvı metamfetamin

450 bin adet hap

Muhtelif miktarda kokain

5 adet ruhsatsız tabanca

7 adet hassas terazi

Suç örgütünün lideri Vedat Kıpçak'ın yakalanmasıyla birlikte, organize suç oranlarına yönelik mücadelede önemli bir adım atılmıştır. Vedat Kıpçak hakkında daha fazla bilgi geldikçe sitemiz güncellenecektir. Operasyonların devamı ve suçun özelliklerinin adalete teslimi vurgulanmıştır.