Üvey Baba dizisinde Semiha Güneşli karakterine hayat veren Seda Çetin, oyunculuğu bırakarak bambaşka bir alanda yeni bir hayata başladı.

Çetin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı'nda göreve başladı. 2009 yılından beri İBB'de çalışan Çetin, "Sanatla ilgili, sabit ve düzenli bir işimin olmasını istedim. Bu nedenle İBB'de göreve başladım. İBB'ye bağlı etkinlikleri programlıyoruz." dedi.

Babamın Damadı Filmi Oyuncusu Mustafa Mert Koç  Kimdir, Aslen Nereli, Kaç Yaşında, Evli Mi? Mustafa Mert Koç  Hayatı ve Biyografisi Babamın Damadı Filmi Oyuncusu Mustafa Mert Koç Kimdir, Aslen Nereli, Kaç Yaşında, Evli Mi? Mustafa Mert Koç Hayatı ve Biyografisi

Seda Çetin852

SEDA ÇETİN HANGİ OKUL MEZUNU?

İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü mezunu olan Çetin, oyunculuğu bıraktıktan sonra da sanatla iç içe kalmak istedi. Bu nedenle İBB'de kültür sanat alanında görev almayı tercih etti.

SEDA ÇETİN NE ZAMAN EVLENDİ?

Çetin, 2014 yılında İBB'de müfettişlik yapan Fatih Korkmaz ile evlendi.

SEDA ÇETİN HANGİ DİZİYLE TANINDI?

Seda Çetin, 2000'li yılların başında yayınlanan Üvey Baba dizisinde Semiha Güneşli karakterine hayat vererek tanınmıştı. Dizi büyük bir başarı yakalamış ve Çetin de bu sayede geniş kitleler tarafından tanınmıştı.

Seda Çetin0101

SEDA ÇETİN  NERELERDE ROL ALDI?

Üvey Baba dizisinden sonra tiyatro oyunlarında da rol alan Çetin, dizi sektöründe süreklilik sağlayamadığı için kariyerini başka bir alanda sürdürmeye karar verdi.

SEDA ÇETİN ŞUAN NE İŞ YAPIYOR?

Seda Çetin, şu anda İBB Kültür Daire Başkanlığı'nda görev yapmaya devam ediyor. İBB'ye bağlı etkinlikleri programlıyor ve İstanbul'un kültür sanat hayatına katkıda bulunuyor.

Editör: Murat Serdar Yıldız