Ulusal Staj Programı, gençlerin kariyer gelişimine önemli katkılar sağlayan bir fırsat sunmaktadır. Programın son başvuru tarihi 10 Mart 2024'tür ve gençlerin mesleki becerilerini geliştirmelerine ve iş hayatına hazırlanmalarına olanak tanımaktadır.

Eray Özyağcı aslen nereli (kimdir) kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Eray Özyağcı aslen nereli (kimdir) kaç yaşında, nereli, mesleği ne?

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nin öncülüğünde hayata geçirilen Ulusal Staj Programı, kamu ve özel sektörde 7 binden fazla işverenin desteğiyle gençlerin mesleki gelişimine katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Program, gençlere eşit fırsatlar sunmayı ve liyakat esasına dayalı staj olanakları ile geleceğe hazırlama amacı gütmektedir.

Ulusal Staj Programı (USP), gençlerin istihdam edilebilirliklerini artırmayı, kariyer olanaklarına adil erişimi desteklemeyi ve zorunlu staj gerektiren alanlarla sınırlı kalmayıp tüm bölümlere staj imkanını genişletmeyi hedeflemektedir. Program kapsamında, öğrencilerin akademik ve mesleki becerileri, sanatsal ve sosyal yetenekleri ile sportif başarıları değerlendirilmekte ve işverenler bu kriterlere dayalı olarak staj tekliflerinde bulunabilmektedir.

260 145302 B63Cc24A B4Ca 4F21 8Ffb 05679Fb1Bef0

Başvuru için uygunluk kriterleri arasında Türkiye, KKTC ve yurt dışındaki üniversitelerde eğitim gören, genel not ortalaması 4 üzerinden en az 2 olan öğrenciler bulunmaktadır. Örgün eğitim veren lisans programlarının 2., 3. veya 4. sınıf öğrencileri ile ön lisans programlarının 1. veya 2. sınıf öğrencileri ve yurt dışında yüksek lisans/doktora eğitimi gören Türk Vatandaşı veya Mavi Kart sahipleri başvuruda bulunabilirler.