Gürsel Erol, 1963 yılında Elazığ'da doğmuş olup, Türkiye'nin tanınmış siyasetçilerinden biridir. Siyasetle tanışması 1988 yılında üniversite eğitimi sırasında Sosyal Demokrat Halkçı Parti'de (SHP) Çankaya Gençlik Kolları'nda başlamıştır. 1990 ve 1991 yıllarında SHP'nin Ankara İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevini üstlenmiştir.

104270 83592

GÜRSEL EROL KİMDİR?

Erol, 1992 yılında SHP'nin ilk Kurucu Gençlik Kolları Genel Başkanı olarak seçilmiş ve bu süreçte yaklaşık 60 ilde Gençlik Kolları'nın örgütlenmesini gerçekleştirmiştir. 20 Kasım 1991 tarihinde kurulan SHP-DYP Hükümeti döneminde Elazığ İl Başkanı olarak atanan Erol, 1995 genel seçimlerinde Elazığ 1. Sıra Milletvekili adayı olmuştur. 1995-1997 yılları arasında Tuncelililer Vakfı Genel Başkanı olarak görev yapmıştır. Bu dönemlerde çeşitli Alevi ve Sivil Toplum Örgütleri'nde de yöneticilik yapmıştır.

1030691817 8401515900 1920X0 80

GÜRSEL EROL SEVİLEN BİR SİYASETÇİ Mİ

Gürsel Erol'un siyaset hayatı birçok ilke imza atmıştır. SHP tarihinin en genç Gençlik Kolları Genel Başkanı, SHP ve CHP'nin en genç İl Başkanı ve o dönemin en genç milletvekili adayı unvanlarına sahiptir. Ayrıca, Tuncelililer Vakfı'nın en genç Genel Başkanı ve en genç Parti Kurultay Delegesi olmuştur. Profesyonel iş hayatına da genç yaşlarda atılan Erol, tarihi yapıların restorasyonları alanında faaliyet gösteren şirketi ile birçok defa Tarihi Kentler Birliği'nden "Yılın En Başarılı Restorasyonu Ödülü"nü almıştır.

Milletvekili Erol Dan Hamzabey 1

Ayrıca turizm sektöründe de çeşitli tatil beldelerindeki tesislerin ve tarihi yapıdaki butik otellerin işletmeciliğini sürdürmektedir. Siyaset kariyerinde, 26. dönemde Tunceli Milletvekili, 27. ve 28. dönemlerde ise Elazığ Milletvekili olarak TBMM'de görev yapmıştır. Gürsel Erol, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde CHP'den 28. Dönem Elazığ Milletvekili olarak seçilmiştir.

Milletvekili Gursel Erol Da Mu 1

Eski Ulaştırma Bakanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, Kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? Eski Ulaştırma Bakanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, Kimdir, aslen nereli, kaç yaşında?

Bekar olan Erol, iki çocuk babasıdır. Gürsel Erol'un başarılı kariyeri, hem siyaset hem de iş dünyasında gösterdiği başarı grafiği ile dikkat çekmektedir. Halk Tv'de yayınlanan "İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah" programında konuk olan Erol, siyasi görüşleri ve çalışmalarıyla izleyicilerin ilgisini çekmiştir.

Gursel Erol Kimdir Halk Tv KonugErol, kariyeri boyunca sosyal demokrat değerleri savunmuş ve birçok sivil toplum örgütünde aktif rol almıştır. Bu yönüyle Türk siyasetinin önemli isimlerinden biri olarak anılmaktadır.

Editör: Ali Çakar