Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 69 sürekli işçi alımı yapacak. Bakanlık, 2 tarama uzmanı (kaptan), 2 tarama uzman yardımcısı, 7 sınırlı kaptan, 43 usta gemici, 2 gemi elektrikçisi, 10 yağcı ve 3 gemi aşçısından oluşan bu personel alımı için başvuruları 5 Nisan'a kadar kabul edecek.

Başvurular, Türkiye İş Kurumunun internet sitesi üzerinden yapılacak. Adayların başvuru yapabilmek için gerekli belge ve hizmet şartlarını sağlamaları gerekiyor. Başvuru sürecinin ardından, İŞKUR tarafından Bakanlığa gönderilen listedeki adaylardan gerekli evraklar talep edilecek. Evrak incelemesi sonucunda şartları sağlayan adaylar arasından noter kura çekilişiyle açık iş sayısının dört katı kadar asıl ve yedek aday belirlenecek.

Kaos Tatbikatı mı? Dünyada ve Türkiye'de 1 Haftada Neler Oldu? Kaos Tatbikatı mı? Dünyada ve Türkiye'de 1 Haftada Neler Oldu?

Sözlü ve/veya uygulamalı sınava katılacak adaylar için noter kura çekilişi 6 Mayıs'ta Bakanlığın merkez kampüsünde gerçekleştirilecek. Bu süreçte adayların dikkatli olmaları ve gerekli belgeleri eksiksiz olarak sunmaları önem taşıyor.

Başvuru ve diğer detaylarla ilgili güncel duyuruları takip etmek için adayların Bakanlığın resmi internet sitesini (www.uab.gov.tr/duyurular) düzenli olarak ziyaret etmeleri gerekiyor.