Kacır, ABD'nin New Mexico eyaletinde bulunan Spaceport tesislerinden gerçekleştirilecek araştırma uçuşu için belirli bir tarih verdi. Peki, Astronot Tuva Cihangir Atasever kimdir? Tuva Cihangir Atasever'in kökeni ve yaş bilgileri nelerdir? İşte onun hayatı ve biyografisi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever'in uzay yolculuğuyla ilgili heyecan verici bir açıklama yaptı. Geçtiğimiz yıllarda SpaceX ile uzaya gitmiş olan ilk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın ardından, Atasever'in yörünge altı araştırma uçuşunun tarihi kesinleşti.

TUVA CİHANGİR ATASEVER KİMDİR?

Tuva Cihangir Atasever, 12 Ağustos 1992 tarihinde Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini Ankara Bilkent Üniversitesi'nde Elektrik ve Elektronik Mühendisliği alanında tamamladıktan sonra, Kaliforniya Üniversitesi'nde yüksek lisansını tamamladı. Türkiye'ye dönüşünde Roketsan'da Aviyonik mühendisi olarak beş yıl boyunca çalıştı.

Fallout 4 güncelleme hatası nedir, kullanıcılar silindi mi, nasıl geri gelir? Fallout 4 güncelleme hatası nedir, kullanıcılar silindi mi, nasıl geri gelir?

UZAY MACERASI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Bakan Kacır, yaptığı açıklamada, "Tuva Cihangir Atasever'in yörünge altı araştırma uçuşu, 8 Haziran 2024 tarihinde ABD'nin New Mexico Eyaletinde bulunan Spaceport tesislerinden gerçekleşecek." dedi.

Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever'in uzaydaki macerası için geri sayım başladı. Atasever'in uzay yolculuğu, Türk bilim insanlarının uluslararası alanda da başarılarını göstermesi açısından büyük önem taşıyor.